Najslađa manifestacija: U Boru održana prva humanitarna „Tortijada“, prikupljena sredstva namenjena lečenju male Irine

Udruženje roditelja „Bebironče“ zajedno sa poslastičarom „Cake design by Jas“ organizovala je danas, u oči Svetskog dan deteta, prvu humanitarnu manifestaciju „Tortijada“.

U takmičenju za najlepšu i najukusniju tortu učestvovali su: „Cake design by Jas“, Slatka radionica „Pčelica“, „Slatki san“, Mini torte „Sweets Maker“, „Kuhinja by Jasmina“, „Bliznakinje“, „Slatko-slana čuda Bor“, „Atelje za proslave“, Vesna Zečević i „Party food 030“.

Iz Udruženja roditelja „Bebironče“ izrazili su izuzetno zadovoljstvo kako je manifestacija protekla, imajući u vidu da su je prvi put organizovali ove godine. Zahvalnost su uputili Gradu Boru, „Magnus Print House“, štampariji „Grafomed“, Centru „Zmaj“, „Medenim dekoracijama“, cvećari „Simona“ i „InFokus studiju“ na podršci koja je omogućila realizaciju ovog događaja.

Žiri nije imao ni malo lak zadatak da među pravim umetničkim delima poslastičarstva rangira i odluči koje su najbolje.

Na trećem mestu našla se poslastičara „Cake design by Jas“, drugo mesto osvojile su „Bliznakinje“, dok je pobednica prve „Tortijade“ u Boru postala Vesna Zečević.

Tokom trajanja manifestacije na postavljenim štandovima prodavali su se kolači i torte, a sav prikupljeni prihod u iznosu od 236.410 dinara namenjen je lečenju male Boranke Irine Trojanovski.

Sudeći po interesovanju publike i entizijazmu organizatora i učesnika „Tortijada“ u Boru ima potencijal da bude najslađa tradicionalna manifestacija.