Najstarija škola u borskoj opštini obeležila 178 godina rada [FOTO / VIDEO]

Učenici i nastavnici OŠ “Petar Radovanović” iz Zlota prigodanom priredbom u Domu kulture obeležili su 178 godina rada ove škole, najstarije u borskoj opštini.

Cveće je ukras bašte, a deca su ukras sveta. Ovim stihovima poznate pesme može se opisati program koji je izveden u renoviranoj sali Doma kulture u Zlotu. Mališani su sa velikim žarom kazivali recitacije, pevali pesme i glumili razne zgode i nezgode iz školskog života. Takođe okosnica ove priredbe bilo je i podizanje svesti starijih o očuvanju životne sredine, kako bi današnja deca, kada porastu, i dalje uživala u njoj.

Osnovna škola “Petar Radovanović” je osnovana davne 1839. godine i jedna je od nastarijih u ovom delu Srbije. Danas je to ustanova koja ima čime da se pohvali.

– U prethodnom periodu imali smo puno infrastrukturnih radova. Urađena je fasada, promenjeni su prozori, saniran je deo krova, zamenjeni su oluci. I naši učenici su osvajali zapažene rezultate. Marko Jović je zauzeo četvrto mesto na republičkom takmičenju iz geografije. Tu su i prva mesta na opštinskim takmičenjima iz biologije i matematike. Saradnja sa lokalnom samoupravom je dobra, a naši planovi su da naša škola postane moderna škola sa savremenim sredstvima, metodama i oblicima rada, rekla je Snežica Ognjanović, direktorka ove obrazovne ustanove.

Ovom prilikom dodeljene su nagrade najboljim učenicima, kao i jublarne nagrade zaposlenima za višedecenijski rad u školi.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]