Napadačima na borsku Policijsku upravu pritvor do 30 dana

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Boru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana napadačima na Policijsku upravu u Boru.

Odlukom sudije za prethodni postupak, a po predlogu javnog tužioca, osumnjičenima za jučerašnji napad na Policijsku upravu u Boru, u kojem su povređena dva policajca, R.Z. (44), Š.Z. (39), S.Z. (25) kao i Boranki S.Z. (28) određen je pritvor u trajanju do 30 dana.

Oni se terete da su počinili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Postupajući tužilac je saslušao osumnjičene na okolnosti iz podnete krivične prijave te po njihovom saslušanju podneo je predlog sudiji za predhodni postupak Osnovnog suda u Boru da se prema osumnjičenima odredi pritvor.Po navedenom predlogu javnog tužioca sudija za predhodni postupak je prema svim osumnjičenima odredio pritvor u trajanju do 30 dana”, navodi portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, Ivan Stojanović.

Ovo četvoro Borana su, zajedno sa još desetak osoba, juče popodne, nakon što je u Ulici 7.jula policija zatekla njihovog šesnaestogodišnjeg rođaka i njegovog trinaestogodišnjeg druga sa ukradenim bakarnim limom, došli ispred Policijske uprave gde je Š.Z. najpre vređao i pretio policajcu, pa ga uhvatio za ruku i povukao, a zatim ga, uz pomoć R.Z. više puta udario.
Tada je i i dvadesetpetogodišnji S.Z. nasrnuo na drugog policajca, dok je osumnjičena Boranka sa, takođe, inicijalima, S.Z. policajce gađala kamenjem.