Napadnut Sergej Trifunović, policija privela dvojicu muškarca

Sergej Trifunović, poznati domaći glumac i lider Pokreta slobodnih građana napadnut je danas u Beogradu tokom skupljanja potpisa za predstojeće parlamentarne izbore.

Foto: fb.me/pokretslobodnih

Prema medijskim izveštajima, Trifunović je fizički napadnut nakon verbalne rasprave sa prolaznikom koji ga je optužio da radi za Aleksandra Vučića.

Došlo je do međusobnog guranja, dok su pripadnici Pokreta slobodnih građana pokušavali da smire situaciju, a reagovala i policija.

„Svih ovih dana držimo veoma pozitivnu energiju, srećni smo što imamo priliku da pričamo sa ljudima, da im lično objasnimo svoje političke ideje, stvari za koje se borimo. Moram da kažem da su nam ovi dani vrlo dragoceni i da uvek najviše volimo da razgovaramo sa ljudima. Tu smo svi, članovi Pokreta, Predsedništvo, članovi Političkog saveta, sa nama je skupljala potpise profesorka Srbijanka Turajlić, došli su nam Ratko Božović, Goran Marković, i moja tviter muza gospođa Vesna Pešić. Naravno da nam je krivo kad se dogodi ovako neka situacija, čovek koji me je napao je danima dolazio tu i pokušavao nešto da isprovocira i da napravi incident“, rekao je Trifunović.

Policija je privela Ž. A. (1953) zbog sumnje da je, nakon kraće rasprave, zatvorenom šakom udario Sergeja Trifunovića.

Priveden je i M. Đ. (1955) zbog učešća u drugom izolovanom incidentu, kada je došlo do svađe između njega i Trifunovića, bez fizičkog kontakta.

MUP je saopštio da je policija intervenisala i sprečila veće incidente. O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti o daljem toku postupka.