Napadnuti radnici elektrodistribucije Bor

0
158

Radnici elektrodistribucije Bor Slaviša Ćirić i Miroljub Filipović napadnuti su juče u borskom naselju “Staro selište” prilikom pokušaja obustave isporuke električne energije dužniku I.J. Napadač je radnike najpre verbalno vređao, a potom je i fizički nasrnuo povredivši jednog od njih.

Elektrodistribucija Bor

Po uredno urađenom radnom nalogu za obustavu isporuke električne energije za stambeni objekat u ulici Dimirija Tucovića 24 u Boru, dvojica montera su pošli na zadatak, ali su u tome sprečeni, najpre verbalno psovkama i pretnjama, a zatim i fizički.

Prema rečima direktora Elektrodistribucije Bor Dragana Miloševića, dužnik je prvo napao Filipovića, a potom je uzeo nož i njim naneo posekotine Ćiriću koga je i udario glavom povredivši mu nos.

Dragan Milošević, direktor ED Bor
Dragan Milošević, direktor ED Bor

O incidentu je obaveštena policija, a protiv nasilnika je podneta i prijava.

Mi smo učinili sve što je našoj mogućnosti. Podnet je zahtev za pokretanje krivičnog postupka protiv napadača, a najverovatnije da ćemo podneti i odštetni zahtev. Jedno od rešanja protiv ovakvih i sličnih situacija moglo bi biti promena zakonske regulative prema kojoj bi se napad na radnike distribucije tretirao kao napada na službena lica, istakao je  Milošević.

Nalog za obustavu električne energije izdat je zbog duga od 18.426 dinara prema „EPS Snabdevanju“.

Ovaj nemili događaj je samo još jedan u nizu napada na elektromontere, koji su obavljajući svoj posao postali česta meta nasilnika.

Nasilnik hteo i sa direktorom da se “razračuna”

Nakon što je obavio razovor u policiji napadač je došao u borsku Elektrodistribuciju kako bi se sa direktorom “razračunao”. Pravio je buku i vređao, ali nije došlo do većih incidenta.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime