Napokon dobili parkić

Park u naselju Bor2

U najmlađem i najlepšem borskom naselju, na inicijativu "Omladinske organizacije Bor 2" uz podršku mesne zajednice, pokrenut je projekat uređenja dečje igraone površine star 20 godina.


O uređenu pakića razgovarali smo sa predsednikom "Omladinske organizacije Bor 2" Aleksandrom Kulićem.
"Ovaj projekat smo pokrenuli bez ičije pomoći, obraćali smo se nadležnim službama u Opštini ali su nas odbili, jedini koji su nam izašli u susret su ljudi iz JKP "3. Oktobar" kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Sa Opštinom imamo jako lošu saradnju, prevarili su nas više puta u vezi sa prevozom i zgradom Mesne Zajednice.

Park u naselju Bor2

Igralište još nije završeno, postavljeni su rekviziti, ali planiramo da teren proširimo i iskoristimo maksimum površine koja je u vlasništvu MZ "Bor 2". Prilaz je uređen, a na proleće ćemo ceo parkić ozeleniti.  Treba da nam stignu još neki rekviziti, tobogan, peščani bazeni i još klupica." 

Najsrećniji zbog izgradnje parkića su mališani koji su od prvog momenta, kada su ljuljaške i klackalice postavljene,  počeli da se igraju. Igralište se nalazi u delu naselja u kome nema saobraćaja te su deca bezbedna.

Naselje "Bor 2" je dosta udaljeno od ostatka grada što meštanima stvara mnoge probleme, a aktuelna vlast kao da ih je zaboravila – daleko od očiju, daleko od srca.