Napreduje izgradnja novog vrtića u Boru, u planu je da počne da radi sledeće godine

Radovi na izgradnji novog vrtića u naselju Novi gradski centar u Boru napreduju prema planu. Trenutno se radi na betoniranju nosećih stubova nakon završenih zemljanih radova i temelja.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, obišao je gradilište i izrazio očekivanja da će objekat biti završen do kraja godine, a tokom 2025. godine se planira opremanje i početak rada vrtića.

„Veoma sam Zadovoljan dinamikom kojom se odvijaju radovi, već se nazire izgled vrtića. Očekujemo da U naredna dva meseca budu završeni grubi građevinski radovi, a do kraja ove godine objekat kompletno bude završen. Nakon toga sledi opremanje kako bi u toku naredne godine počelo da radi. Ovim i obdanišetem u Zlotu  otvorićemo dovoljno mesta za svu decu i u potpunosti ćemo ukinuti liste čekanja koje su nas mučile u prethodnom periodu“, izjavio je Milikić.

Takođe je dodao da su u planu mnogi projekti za narednu godinu, uključujući izgradnju novih sportskih hala, rekonstrukciju Doma kulture i Doma zdravlja, kao i uređenje Sportskog centra.

U novom vrtiću biće mesta za 270 dece, odnosno 14 vaspitnih grupa i prostiraće se na 3.500 kvadratnih metara.

Po projektu, prostori za igru osmišljeni su kao prirodne igraonice koje će buditi dečiju maštu i poboljšati njihovu motoriku.

Foto: KAPAPROJEKT, glavni projektant Mirjana Krsmanović

Objekat će sadržati po jednu višenamensku prostoriju na svakoj etaži koju će koristiti deca i zaposleni, salu u prizemlju koja će se koristiti za vaspitno-obrazovni rad, održavanje sastanaka, priredbi, prostor za radionice za decu i roditelje. Spoljno uređenje vrtića je koncipirano tako da stimuliše razvoj dece.

Projekat, vredan oko 700 miliona dinara, finansira se iz gradskog budžeta.