Narodna stranka: Građani Bora prevareni

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru, Dragan Marković, rekao je za medije da je vlast u Boru, po ko zna koji put, prevarila građane time što Bor nije uvršten u Program energetske sanacije stambenih zajednica.

Marković je, komentarišući objavu Ministarstva rudarstva da je prijava Grada Bora za ovaj projekat odbijena kao neuredna, rekao da je aktuelna vlast u Boru lišila Borane subvencionisanih sredstava za zamenu stolarije i postavljanje termoizolacije na objektima.

„Na poslednja dva zasedanja Gradske skupštine, ukazao sam kao odbornik da nadležne službe Gradske uprave Bor kasne sa prijavom konkursne dokumentacije za ovaj program, kao i da je problem što se čeka rebalans gradskog budžeta. Ispostavilo se, na žalost, da sam bio u pravu. Bor nije među 67 lokalnih samouprava koje su imale ispravnu konkursnu dokumentaciju sa urednom prijavom. Žalosno je da u obrazloženju Ministarstva rudarstva, za odbijanje prijave Grada Bora, stoji da je prijava neuredna. Ili se ovom projektu nije pristupilo sa potrebnom ozbiljnošću, ili je aktuelna vlast to uradila sa namerom kako bi izbegla izdvajanje iz budžeta u kome ima sve manje sredstava za ovakve namene“, rekao je Dragan Marković, istakavši da je ovakva vlast štetna po građane Bora.

Na sugestiju prisutnih novinara da je gradonačelnik Aleksandar Milikić objavio da je kontaktirao nadležne u Ministarstvu rudarstva i da je dobio uveravanja da će Bor biti uvršten u ovaj program čim se usvoji odluka o rebalansu gradskog budžeta, Marković je rekao da bi zbog građana Bora voleo da je to istina, ali da to u svakom slučaju neće umanjiti neodgovornost i neozbiljnost aktuelne vlasti jer je sve to moglo da se izbegne ažurnim i blagovremenim popunjavanjem prijave.

U daljem toku obraćanja medijima, Marković je rekao da vlast mnogo više pažnje i energije pridaje projektima od kojih pojedinci na vlasti imaju ličnu korist.

Dovoljno je da pogledamo dvorac Karađorđevića u Brestovačkoj Banji i da shvatimo da propada. Takođe, i u sanaciju Doma kulture u Gornjanu uloženo je blizu 100.000 evra, a osam godina ovaj objekat nije u funkciji. Ko je za to kriv i ko će odgovarati“, upitao je Marković, zaključivši da je ovo pokazatelj da građani moraju da odluče da li će i dalje dozvoljavati da se aktuelna vlast ovako ponaša, ili će glasati za njenu smenu.