Narodna stranka: Lokalna vlast u Boru loše funkcioniše

Čak 90 miliona dinara utrošeno je prošle godine na odštete građanima zbog ujeda pasa, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora Narodne stranke u Boru. Dodaju li se tome i odštete iz ranijih godina, psi lutalice su „koštali“ Borane više miliona evra.

Uz problem pasa lutalica, Borani su, kažu u Narodnoj stranci, ovih dana i pored obećanja nadležnih, dočekali račune za grejanje, neumanjene za period kada grejanja nije bilo. Time se funkcionisanje lokalne vlasti, istakli su čelnici Gradskog odbora Narodne stranke u Boru pretvorilo u „performans, a budžetska sredstva se nemilice troše na periferne stvari“.

„Samo prošle godine se preko 90 miliona potrošilo na naknade oštećenima zbog ujeda pasa lutalica. I niko iz vlasti zbog toga ne brine. Taj svojevrsni biznis poslednjih godina, uz igre oko nabavke uglja za Toplanu, predstavlja veliku sramotu SNS vlasti. Neodgovornost i bahatost nema kraja. Obećanje od strane gradonačelnika da će svi oni koji nisu imali grejanje biti oslobođeni plaćanja u duplom iznosu za period kada Toplana nije isporučivala toplotnu energiju, za sada je mrtvo slovo na papiru“, kažu u Narodnoj stranci.

Oni su na konferenciji za novinare podsetili da su mesne zajednice“Novi centar“, „Metalurg“, deo Pete mesne zajednice bili u martu četiri dana bez grejanja, ali da im računi nisu umanjeni.

„Očigledno da sistem lokalne vlasti u Boru loše funkcioniše i da se neodgovornost vlasti u Boru iz dana u dan pokazuje u pravom svetlu. Osnovna briga vlasti je okupiti dovoljan broj „srećnih“ građana u okviru ličnog i stranačkog performansa tzv. predsednika Srbije, zvanog „Budućnost Srbije“, navode u Gradskom odboru Narodne stranke u Boru.