Narodna stranka: Profit je jedini interes stranaca u Boru

Gradski odbor Narodne stranke u Boru održao je danas konferenciju za novinare.

Na konferenciji, koju je ispred Narodne stranke održao Dragan Marković, predsednik gradskog odbora, izdato je saopštenje koje prenosimo u celosti:

Poštovani sugrađani,

U ime gradskog odbora narodne stranke želim da vam ukažem na mnoge loše stvari koje su se desile i dešavaju a nešto drugo im je u prethodnom periodu obećano od strane vlasti Aleksandra Vučića, kako na lokalu tako i u republici.

Odlazak mladih iz Bora u velikom broju, kako u druge sredine tako i u inostrane zemlje, je posledica vlasti Aleksandra Vučića. Lažna obećanja o boljem životu uzimaju danak. Ne pomažu vlasti ni razni Pinkovi. Surova stvarnost se prelama prvo preko leđa mladih i njihovih roditelja koji sa tugom ispraćaju na neodređeno vreme svoje naslednike koji svoju sreću traže od Slovačke do Aljaske. Podjednako se prazne i Bor i okolna sela. Mladi ne vide perspektivu u Boru. U Srbiji, koja postaje zemlja starih! U Srbiji kojoj se nude kao spas migranti.

Ne pomaže medijski mrak, iskrivljena stvarnost da pomogne u boljem funkcionisanju borske Toplane. Nabavka uglja je posebna priča. Da li smo dobili informacije, ko je konkurisao od dobavljača, ko je dobavljač i po kojoj ceni? Sve se radi iza kulisa, javnost potpuno isključena, iz godine u godinu rastu gubici, daju se subvencije a pomaka na bolje nema. Preko 500 potrošača se isključilo sa sistema. To se krije. Radu Toplane, radu ove vlasti, ne veruju ni predstavnici vlasti, funkcioneri SNS koji se odjavljuju sa sistema grejanja.

Ugašena Apoteka Bor je omča oko vrata grada Bora i budžeta!

MZ „Mladost“ nema prostorije duže od dve godine. Kada će biti raspisani izbori za savete MZ?

Najžalosnija stvar koja mora zabrinuti svakog Boranina, svakog građanina Srbije je prodaja strateških resursa.

Bor i Srbija ostaju bez svog RTB Bora. A, podsećanja radi, kroz više izbornih kampanja je građanima od strane Vučića i njegovih ministara obećano da će RTB Bor i po dobijanju strateškog partnera ostati u većinskom državnom vlasništvu. Danas se vidi da je to bila laž Vučićeve vlasti.
Kriju se osnovne stvari od građana Bora, ne zna se šta je sve prodato, kakve obaveze preuzima država, koje obaveze preuzima novi većinski vlasnik itd.
Ako novi većinski vlasnik nudi za novi rudnik „Čukaru Peki“ ogroman novac, mnogo veći nego što su ponudili za 63% RTB-a Bor (u koji je država uložila ogromna sredstva poslednjih 10 godina), rečeno je da RTB Bor dobro radi, zašto onda prodaja? Postavlja se pitanje o kakvom preporodu, koji Aleksandar Vučić najavljuje svakodnevno, se ovde radi?

Neće stranac brinuti brigu o Timočkoj krajini.
Njegov interes je profit!!!!

Na kraju, iako je RTB Bor vlasti poslednjih godina služio kao glasačka mašinerija SNS, mi kao opozicija i svi iskreni građani Bora ne možemo se radovati. Bor je izgubio, izgubila je Srbija strateški resurs.

Ne može se porediti Železara Smederevo i RTB Bor! Srbija nema rudu gvožđa, ali ima bakra i plemenitih metala, ili je imala.

Dosta je više Vučićevih obmana! Mora se reći dosta lažnim obećanjima Aleksandra Vučića poštovani sugrađani!

Obećanja Vučićeve vlasti od 2012. godine da će naredne godine biti bolje-ludom radovanje!

Pozivamo mlade da dignu svoj glas! Da se zaustavi propadanje Srbije!