Narodna stranka: Zašto se borsko građevinsko zemljište i lokacije poklanjaju?

3
1656

Povodom predloga Gradskog veća da se borski aerodrom prenese u nadležnost republike saopštenjem za javnost oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Boru.

Gradski odbor Narodne stranke u Boru predlog Gradskog veća da se aerodrom prenese u nadležnost republike ocenili su kao “nastavak nedomaćinskog i poltronskog delovanja lokalne vlasti”. Oni smatraju da je ovaj stav gradskih vlasti samo pokušaj da se imovina otuđi i pokloni vlasniku rudnika.

“Ubeđeni smo da je u pitanju predaja republici koja će nakon toga taj aerodrom i zemljište pokloniti vlasniku rudnika – stranoj firmi, po ugledu na poklanjanje zgrade Instituta. Da li je to interes građana Bora? Zašto zgrada nije poklonjena Boru, sa pravom se pitaju bivši i sadašnji radnici Instituta”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke.

Ova opoziciona partija podseća da je gradska vlast “oprostila 2,5 milijardi bivšem RTB”, te da vlast trenutnu “konfuzno-koronarnu” situaciju koristi zarad nejasnih ciljeva koji nisu u interesu građana Bora”

“Bor polako ostaje bez građevinskog zemljišta i lokacija koje su preduslov razvoja. Poklonjeno je Borsko jezero, deo banje, zemljište u okolini Bora se pretvara u rudarsko, nestaće sela ili njihovi delovi. Gde se tu uklapa Strategija održivog razvoja? Šta je cilj ove vlasti?  Nebriga za muke građana okolnih sela, koji su ostavljeni na cedilu od onih koji su im pred junske lažne izbore, po ko zna koji put obećavali med i mleko, ogoljuje svu bahatost vlastodržaca. Odlazak mladih iz Bora pokazuje da se vlast ne brine za budućnost Bora. Bor može postati rudarska kolonija sa početka dvadesetog veka”, istakli su u borskoj Narodnoj stranci.

3 KOMENTARA

  1. Starije generacije znaju da je Aerodrom Bor izgrađen sredstvima samodoprinosa građana. Samodoprinos je raspisan 1986 godine.

  2. setite se samo pre nekoliko meseci pa i manje sta je nas gradonacelnik govorio u vezi aerodroma-sada ga poklanja drzavi koja ce ga dati kinezima a koji ce ga najverovatnije srusiti-u najboljem slucaju ce da zaraste u korov kao i sto je sve zaraslo u istocnoj srbiji-sve ce tako biti dok su po gradovima i opstinama istocne srbije na vlasti nalaze ovakvi bezvredni poltroni.

  3. Eeeee pa gde cemo sad jednom godisnje da gledamo kako modelari pustaju avioncice da lete i onog ciku sto nisko leti i pravi one akrobacije …..ajde bre ne budali Bor do skora nije imao autobusku stanicu , vozom ne mozes do Beograda a vi oplakujete dzaba potrosena sredstva.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime