Narodna stranka: Zašto se borsko građevinsko zemljište i lokacije poklanjaju?

Povodom predloga Gradskog veća da se borski aerodrom prenese u nadležnost republike saopštenjem za javnost oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Boru.

Gradski odbor Narodne stranke u Boru predlog Gradskog veća da se aerodrom prenese u nadležnost republike ocenili su kao “nastavak nedomaćinskog i poltronskog delovanja lokalne vlasti”. Oni smatraju da je ovaj stav gradskih vlasti samo pokušaj da se imovina otuđi i pokloni vlasniku rudnika.

“Ubeđeni smo da je u pitanju predaja republici koja će nakon toga taj aerodrom i zemljište pokloniti vlasniku rudnika – stranoj firmi, po ugledu na poklanjanje zgrade Instituta. Da li je to interes građana Bora? Zašto zgrada nije poklonjena Boru, sa pravom se pitaju bivši i sadašnji radnici Instituta”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke.

Ova opoziciona partija podseća da je gradska vlast “oprostila 2,5 milijardi bivšem RTB”, te da vlast trenutnu “konfuzno-koronarnu” situaciju koristi zarad nejasnih ciljeva koji nisu u interesu građana Bora”

“Bor polako ostaje bez građevinskog zemljišta i lokacija koje su preduslov razvoja. Poklonjeno je Borsko jezero, deo banje, zemljište u okolini Bora se pretvara u rudarsko, nestaće sela ili njihovi delovi. Gde se tu uklapa Strategija održivog razvoja? Šta je cilj ove vlasti?  Nebriga za muke građana okolnih sela, koji su ostavljeni na cedilu od onih koji su im pred junske lažne izbore, po ko zna koji put obećavali med i mleko, ogoljuje svu bahatost vlastodržaca. Odlazak mladih iz Bora pokazuje da se vlast ne brine za budućnost Bora. Bor može postati rudarska kolonija sa početka dvadesetog veka”, istakli su u borskoj Narodnoj stranci.