Narodna stranka zatražila ostavku direktora Toplane u Boru

2
1110

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Boru zatražio je danas od direktora Javno-komunalnog preduzeća “Toplana” Milutina Simića da “odmah” podnese ostavku, zbok, kako je navedeno u saopštenju ove stranke, “loših stvari koje se ponavljaju godinama, a zbog čega građani Bora trpe i ove kao i prethodnih zima”.

NS je ocenila je “to je najmanje što treba da uradi u interesu grada Bora”.

“Nagomilani problemi ne treba da opterećuju građane koji se i ove zime smrzavaju u mnogim delovima grada, a škole zbog zdravlja dece moraju skratiti časove. Nabavka uglja je bila tabu tema, ali su obećanja i hvalisanje direktora Toplane, da će grejna sezona biti odlična, bila svima vidljiva. Veliki broj potrošača se isključio sa sistema, među njima i predstavnici vlasti, čak i jedan direktor JKP”, navedeno je u današnjem saopštenju za javnost.

Narodna stranka nije zadovoljna objašnjenjem da je za loše grejanje kriv mokar ugljem i da to “ne sme biti razlog da se ne preuzme odgovornost”.

Prema njihovim rečima “sami radnici Toplane znaju o kakvom se lošem uglju radi i da je za to odgovoran direktor”.

“Ako direktor Toplane ne podnese ostavku, onda to MORA da uradi gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić koji je predložio Simića, i koji je tražio od Simića da Toplana omogući neprekidno grejanje. Svedoci smo da su u mnogim delovima grada radijatori mlaki, a da se uveče grejanje isključuje.

Mnogo je laži godinama od strane vlasti servirano, istina izlazi na videlo ired je da bar neko pokaže odgovornost”, navodi se u saopštenju NS-a.

2 KOMENTARA

  1. Licemerne su izjave o vlažnom uglju. Pa zar je u proteklim godinama u vreme grejanja, napolju bilo suvo i bez padavina? Drugo, zar u toplani ako se ne varam nema kotla na mazut koji je nabavljen?, a nikad nije radio. Rečeno je da se isti nabavlja za potrebe grada u slučajevima havarija ili problema sa nekim kotlom. Sko sam u pravu, gde je taj fantomski kotao? Šta dobijamo smanjenjem računa za grejanje koje plaćamo cele godine, kad moram da se dogrevam grejalicama, ko će platiti utrošenu struju, da neće možda da nam toplana to plati? Ja se definitivno isključujem sa grejanja! A vi?

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here