Narodna stranka zatražila ostavku direktora Toplane u Boru

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Boru zatražio je danas od direktora Javno-komunalnog preduzeća „Toplana“ Milutina Simića da „odmah“ podnese ostavku, zbok, kako je navedeno u saopštenju ove stranke, „loših stvari koje se ponavljaju godinama, a zbog čega građani Bora trpe i ove kao i prethodnih zima“.

NS je ocenila je „to je najmanje što treba da uradi u interesu grada Bora“.

„Nagomilani problemi ne treba da opterećuju građane koji se i ove zime smrzavaju u mnogim delovima grada, a škole zbog zdravlja dece moraju skratiti časove. Nabavka uglja je bila tabu tema, ali su obećanja i hvalisanje direktora Toplane, da će grejna sezona biti odlična, bila svima vidljiva. Veliki broj potrošača se isključio sa sistema, među njima i predstavnici vlasti, čak i jedan direktor JKP“, navedeno je u današnjem saopštenju za javnost.

Narodna stranka nije zadovoljna objašnjenjem da je za loše grejanje kriv mokar ugljem i da to „ne sme biti razlog da se ne preuzme odgovornost“.

Prema njihovim rečima „sami radnici Toplane znaju o kakvom se lošem uglju radi i da je za to odgovoran direktor“.

„Ako direktor Toplane ne podnese ostavku, onda to MORA da uradi gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić koji je predložio Simića, i koji je tražio od Simića da Toplana omogući neprekidno grejanje. Svedoci smo da su u mnogim delovima grada radijatori mlaki, a da se uveče grejanje isključuje.

Mnogo je laži godinama od strane vlasti servirano, istina izlazi na videlo ired je da bar neko pokaže odgovornost“, navodi se u saopštenju NS-a.