Narodna stranka: Zdravstvo u Boru je zapostavljeno

Narodna stranka ukazala je na hroničan nedostatak lekarskog i medicinskog osoblja u Boru, ali i na probleme koje zdravstvo u gradu bakra ima poslednjih godina.

Kako navode u Narodnoj stranci (NS)  Dom zdravlja u Boru i Služba hitne pomoći su svakim danom u sve težoj situaciji. U ovoj političkoj grupaciji smatraju da su lekari “preopterećeni, pod konstantnim pritiskom, što zbog manjka svojih kolega, što zbog velike gužve i nezadovoljnih pacijenata koji moraju duže da čekaju na pregled”.

Sa druge strane su, ističu u NS, lekari na evidenciji Nacionalne službe koji zbog nemogućnosti da dobiju posao, zbog zabrane zapošljavanja, sve češće razmišljaju o odlasku u inostranstvo.

“Stanje u Službi hitne pomoći je, takođe, veoma teško, kako zbog manjka lekara, tako i zbog ukidanja jedne mobilne ekipe od 01.08.2018. godine. Odmah nakon što je Bor dobio status grada. Zaista, „lep“ poklon građanima Bora od strane vlasti. Pozivanje vlasti na pisana ili nepisana pravila, na Fond zdravstva, na manjak lekara je samo pokušaj traženja opravdanja za ova loša rešenja. Pogotovo što je vlast SNS na lokalu identična republičkoj”, navodi se u saopštenju Narodne stranke u kojoj podsećaju vlast da se “dozove pameti i drži stvarnih prioriteta i obećanja iz predizbornih kampanja”.

U NS podsećaju građane da “dobro razmisle kome su dali svoj glas na prethodnim izborima” jer su dali glas da bi „vlast SNS trošila novac građana na izgubljene sudske sporove, finansiranje kampanja SNS širom Timočke krajine“...

“Kako to da lokalna vlast zna i može sebi iznaći sredstva iz budžeta grada Bora u višemilionskom iznosu za reklamiranje same sebe?! Novac istih građana kojima je uskraćena adekvatna medicinska zaštita. Kako to da za Službu hitne pomoći iz budžeta nema dodatnih sredstava? A ta služba mora pokrivati preko 800 km2 teritorije. Kako će se intervenisati na dva udaljena mesta u kratkom intervalu? Na primer, u Luki i Zlotu? Zašto lokalni vlastodršci nemaju hrabrosti, u interesu onih kojima su u predizbornoj kampanji obećavali mnogo bolje zdravstvene usluge, da svojima u Vladi Republike Srbije kažu da nisu isti uslovi rada u Boru (sa okolnim selima) i u nekoj beogradskoj opštini. Da se i zamere ako treba. Mada je očigledno bitka za fotelje najbitnija”, ističe u saopštenju Narodna stranka.