Nasilje nad ženama i u porodici – moralna obaveza svih nas

U okviru međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ sinoć je u borskoj Narodnoj biblioteci održana tribina borske Policijske uprave. Na predavanju se moglo čuti da život bez nasilja predstavlja jedno od osnovnih ljudskih prava i da je borba protiv nasilja nad ženama i u porodici moralna obaveza svih, kao i da građani ovakve događaje trebaju prijavljivati nadležnim organima.

tribina-protiv-nasilja-nad-zenama

U periodu od 25. novembra do 10. decembra, sprovodi se međunarodna kampanja aktivizma protiv nasilja nad ženama. Početak kampanje označio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembar (potvrđen rezolucijom UN-a), a kraj je 10. decembra na dan kada je doneta Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima.

„Cilj tribine održane u borskoj Narodnoj biblioteci bio je upoznavanje građana sa osnovnim pojmovima porodičnog nasilja, kao i predstavljanje rada institucija i ustanova među kojima su Centar za socijalni rad u Boru, Osnovno javno tužilaštvo u Boru, Zdravstveni centar u Boru, Kancelarija za mlade opštine Bor , organizacije „Srbija u pokretu“ i „Alternativa Bor“, rekli su nam iz Policijske uprave u Boru.

U kampanji Policijske uprave u Boru su učestvovala tri policijska službenika – portparol PU Bor, Marina Budić, oficir u Odeljenju policije, Tijana Đokić i inspektor na suzbijanju maloletničke delikvencije Odeljenja kriminalističke policije PU u Boru, Ljiljana Baj.