Nastavljeni radovi na uređenju sela: Brestovcu nov centar

U selu Brestovac u toku su radovi na uređenju centra ovog naselja koje će dobiti nove staze i odmorišta.

Radovi na uređenju centra sela, posle Zlota, Gornjana, Metovnice i Šarbanovca počeli su i u Brestovcu koje će dobiti novi izgled.

„Ovde se radi potpuno nov centar sela, biće nove staze pokrivene behatonom, klupe za sedenje, mesto za odmor pored Brestovačke reke i definitivno naše selo Brestovac će biti jedno od lepše uređenih sela u Srbiji, kao što i sva sela koja smo uredili izgledaju lepo. I nećemo ti stati, nastavljamo sa uređenjem ostalih sela po dinamici kako je predviđeno za ovu godinu”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora prilikom obilaska radova u Brestovcu.

Milikić je najavio i da će u narednom periodu grad intenzivnije raditi na asfaltiranju seoskih puteva i ulica.

“U narednom periodu, u narednih nekoliko godina grad će obezbediti 250 do 300 km asfalta samo za sela. To je kao od Bora do Beograda, ili do Novog Sada, dužina asfalta koja će ići u naša sela. Nikada se to u Boru nije dešavalo, niti se desilo u prethodnom periodu”, dodao je.

Kompletno uređenje ulica, trotoara i prilaza stambenim zgradama očekuje se i u Boru, najavljuju u lokalnoj samoupravi.

“I za grad nas očekuje velika investicija, kompletno uređenje svih ulica, trotoara, ivičnjaka, prilaza zgradama. Ove godine smo počeli radove u NGC i nastavićemo po dinamici kojom radimo. Definitivno je danas Bor grad u kome se najviše radi, rade se kapitalni projekti, to je naša obaveza i odgovornost prema građanima Bora, rudarima koji su gradili bivšu Jugoslaviju, koji su gradili Srbiju, a koji danas grade svoj Bor zajedno sa nama”, rekao je Milikić.