Nastavljeno uređenje puteva u borskim selima: Radno u Šarbanovcu

0
464

Putari su se nakon završetka radova u Zlotu preselili u Šarbanovac gde će biti urađeno dva kilometra puteva na pet deonica.

Grad Bor je iz lokalnog budžeta izdvojio ove godine 100 miliona dinara za asfaltiranje putne mreže u seoskim mesnim zajednicama. Danas su radovi nastavljeni u Šarbanovcu. Ovi radovi deo su petogodišnjeg plana rekonstrukcije putne infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama, prema kome bi do kraja 2023. godine svi putevi trebalo da budu potpuno uređeni.

“Danas počinje da se radi Šarbanovac, a rađeno je i igralište u centru sela. Radiće se dva kraka ka Dubravi, Buđelov potok i Suvi potok i mislim da ćemo ove godine završiti veliki deo posla koji je predviđen petogodišnjim planom”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora prilikom obilaska radova u Šarbanovcu.

Lokalna samouprava je u razgovoru sa Savetom mesne zajednice ovog sela dogovorili na kojim će se putnim pravcima i deonicama prioritetno rekonstruisati putnu infrastrukturu.

“U ovom selu će, po prvi put, biti asfaltirano skoro dva kilometra puteva u pet pravaca, koliko je planom predviđeno za ovu godinu. Do kraja sprovođenja plana asfaltiranja svako selo na području našeg grada imaće puteve kakve zaslužuje”, dodao je Milikić.

Bor je, inače, za asfaltiranje putne infrastrukture iz gradske kase izdvojio 300 miliona dinara, od kojih je 100 miliona planirano za sela.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime