Nastavnici srpskog jezika iz Bora pripala prva nagrada za „Digitalni čas“

Ivana Mihajlović, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Branko Radičević“, dobitnica je prve nagrade na konkursku „Digitalni čas“, koji je raspisalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

ivana-mihajlovic

Svoj mini projekat, u kome je upotrebila digitalnu tehnologiju u nastavi, Ivana je započela početkom ove školske godine. Kada je u novembru raspisan konkurs, iskoristila je priliku da tako pripremljene časove pošalje kao primer.

„Časove koje sam predstavila u „Digitalnom času“ sam zapravo držala nevezano za to. Obzirom da nisam znala da će biti konkursa ovo je bio jedan mini projekat u kome je upotrebljena digitalna tehnologija u nastavi, internet, različiti programi za obradu i utvrđivanje gradiva“, rekla je Ivana Mihajlović.

Od početka ove školske godine Ivana češće drži časove srpskog jezika u kabinetu informatike. Počela je prvo sa starijim razredima, a zatim i sa petacima.

Učenicima je vrlo interesantan ovakav vid edukacije, a takođe predstavlja i efektivnu korelaciju sa časovima tehničkog i informatičkog obrazovanja.

„Imam svoj blog koji koristim za edukaciju sa decom i na njemu objavljujem različite nastavne materijale, igrice, linkove. Kada dođemo u kabinet informatike učenici pristupe blogu i odmah imaju sve što im treba“, opisuje nastavnica srpskog jezika.

Ivana od svojih kolega očekuje da se i oni uključe u ovakav vid edukacije s obzirom da je deci zanimljiviji.

Direktor škole Radiša Petković svom nastavnom kadru daje punu podršku prilikom korišćenja noviteta u nastavne svrhe.

„Nastavnica Ivana Mihajlović je nekada bila i učenik naše škole i uvek je lepo kada bivši učenici škole mogu da pokažu svoje znanje i umeće i da na pravi način prezentuju sebe i ustanovu u kojoj rade. Dobijena nagrada je priznanje koje govori o kvalitetu rada nagrađene ali i ustanove u kojoj je zaposlena u vremenu kada se u obrazovanju puno pažnje posvećuje savremenim tehnologijama“, ističe direktor Radiša Petković.