NEDELJA MLADIH: Gradonačelnik Milikić obišao Dom omladine

6
568

Povodom Nedelje mladih, gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić obišao je prostorije Doma omladine i sa mladima razgovarao o njihovim problemima, kao i o planovima lokalne samouprave za dalji razvoj aktivizma u gradu bakra.

Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)
Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)

Godinu dana od uređenja bivšeg TS-a, Dom omladine polako dobija svoju namenu u pogledu jačanja kapaciteta omladinske politike ovog regiona. Tom prilikom, a povodom bogatog sadržaja Nedelje mladih u Boru, gradonačelnik Milikić obišao je juče Dom omladine.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)
Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

“Bor je otvaranjem omladinskog kluba dobio pravo mesto za okupljanje mladih ljudi i meni je velika čast da sam sada sa njima. Obišli smo sve prostorije DOma i ono što je primetno je da se mladi već organizuju i polako uređuju sam objekat za svoje aktivnosti. Osnivanjem Doma omladine Bor je dobio mesto otvoreno za sve ljude, a plato ispred Doma već je simbol odličnog druženja, dobrih svirki, a čuo sam da će se ovde uskoro sakupljati i satiričari”, rekao je u izjavi za novinare Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Gradonačelnik je dodao i to da je Bor jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima većnika za mlade, ali je pocrtao i važno prisustvo svih ostalih stubova omladinskog aktivizma i omladinske politike u gradu.

Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)
Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)

“Ovih dana Dom omladine ugostio je desetoro volontera iz kampa ‘Moriek’, a koji dolaze iz čak šest zemalja sveta i tu su da nas podrže i vide šta mi to radimo u našem gradu. Inače, kada je reč o Nedelji mladih, ona se završava 16. avgusta i to događajem ‘Veče satire’ na platou Doma omladine”, istakao je za Bor030 Srećko Zdravković, gradski većnik za pitanja mladih.

Ono što je novina u radu Kancelarije za mlade jeste i izbor novog kooridnatora Nikole Pešića, koji je već najavio krupne projekte koje će zajedno za Domom omladine pokrenuti.

Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)
Foto: Dušan Bogdanović (www.bor030.net)

“Zajedno sa aktivistima Doma omladine i Kancelarije za mlade održali smo tribinu na temu perspektive mladih u Boru. Našim gostima iz inostranstva pokazali smo ZOO vrt i Muzej rudarstva i metalurgije. Ono što mi je posebno drago jeste i to da je manifestacija ‘Nedelja mladih’ postala tradicionalna. Takođe, za mene je velika čast da od Srećka Zdravkovića preuzmem ulogu koordinatora Kancelarije za mlade i nastavim da se borim za prava mladih kao i do sada”, rekao je Nikola Pešić, koordinator KZM.

6 KOMENTARA

  1. Vi to nazivate bogat sadržaj Nedelje mladih? Očigledno sa takvom tvrdnjom ili niste makli iz Bora ili ste podmladak SNS. Sad kad mladi imaju najviše vremena tzv. Dom omladine ne radi ništa. Ugledate se malo na Zaječar ako ne možete dalje.

  2. Ne daj Boze da se Srbi sloze!
    U ovom Srbistanu narod je uzasan,zato nam tako i ide.Svuda gledam i citam hejt hejt…pa neznalice jedne,da li sve sto se u Srbiji radi ,da li svaki trud za neku bolju Srbiju na bilo kom polju rade samo clanovi neke stranke?
    Nemate vi pojma!

  3. A vreme je i da mladi saznaju za NOVI ..Krak B drumskog aspekta (autoputa) Multimodalnog saobracajnog Koridora Istok ..do koga od npr.Sportskog centara snazna momcina moze takoreci,,kamen da baci,,..I koji ide na zapad do BG i Zapadne Evrope i Atlanskog okeana ..a na Istok do Varne i Crnog mora…Tako da novi GRAD Bor vise nece biti naselje negde u brdima i planinama Balkana i na kraju puta za nigde..Vec GRAD na TRANSEVROPSKOM DRUMSKO-ZELEZNICKOM SAOBRACAJNOM KORIDORU …Alk o tome tek posle tendera za RTB….da ne bude zloupotreba ove teme …koja sa tim nema nikakve veze…Poz.iz tramvaja..

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime