Nedelja prijateljstva

https://www.bor030.net/arhiva2006/dobricaeric/dobricaeric4m.jpgNarodna biblioteka u Boru od 25. do 29. februara 2008. god. brojnim programima obeležava nedelju prijateljstva. Za najuspešnije takmičare predviđene se nagrade i diplome.
 

Nedelja prijateljstva je počela otvaranjem izložbe umetničkih fotografija Bajrama Salijevića i Čedomira Stošića, kao i izložbom likovnih radova učenika O.Š. "Vuk Karadzić" na temu prijateljstva. Gosti biblioteke bili su i učenici O.Š. "Đura Jakšić" iz Gornjana kojima je Narodna biblioteka poklonila knjige. Na informativnom odeljenju u popodnevnim časovima održana je šahovska simultanka čiji je gost bio vide majstor Zoran Zlatanović. U utorak je održano takmičenje u rešavanju ukrštenih reči, a gost je bio enigmatičar Krsta Ivanov. Na dečjem odeljenju za decu do 9 godina u sredu u prepodnevnim i  popodnevnim časovima održano je takmičenje u rešavanju lavirinta.
 
Danas u 18 h autorima koji su učestvovali na konkursu za Knjigu godine borskih autora za 2007. god. predstavnicima medija i zainteresovanim gostima biblioteke obratio se  žiri sa završnim saopštenjem. Takođe je saopšten i pobednik konkursa i proglašena najbolja knjiga borskog autora za 2007. god. Za sutra je predviđen film "Mediteraneo" u 17 h na informativnom odeljenju.

Povodom nedelje prijateljstva Narodna biblioteka odobrila je popust na pojedinačno godišnje članstvo za decu i odrasle.