Negirano da je Meljničenko zainteresovan za RTB Bor

Firma „Eurazija edvajzori“ (Euroasia Advisory) iz Londona koja kaže da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, u saopštenju dostavljenom agenciji Beta demantovala da je Meljničenko zainteresovan za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor.

Nekoliko beogradskih medija je objavilo da je ruska kompanija, SGC, čiji je vlasnik Andrej Meljničenko, jedan od najbogatijih ljudi u toj zemlji, zainteresovana za strateško partnerstvo sa RTB Bor.

Objavljeno je da je ta ruska kompanija uradila rudarsko-geološki, tehnološko-metalurški i finansijski presek stanja u RTB-u, i dostavila pismo o namerama da je spremna za pregovore o strateškom partnerstvu.

Beogradski mediji su danas objavili da su Rusi spremni da u početku invesiraju u RTB do 600 miliona dolara, da finansiraju otvaranje rudnika „Cerovo 2“ i „Cerovo primarno“, i da prošire rudnike „Veliki Krivelj“ kod Bora i „Južni revir“ u Majdanpeku.

Navedeno je bilo i da je ruska kompanija spremna da pregovara i o privatizaciji celog RTB-a.

Medjutim, u večerašnjem e-mailu agenciji Beta, firma „Eurazija edvajzori“ traži „povlačenje neistinite vesti o g. Meljničenku“.

„Mi smo tek sada saznali da postoji takva kompanija (RTB Bor)“, poručila je firma iz Londona, i dodala da „g. Meljničenko nema nikakvog interesa za tu imovinu, niti je povezan s bilo kakvim pregovorima“.

(Beta)