NEISPLATIVO: U Boru sve više praznih lokala

2
632

 Visoke cene koje izdavaoci lokala u Ulici Moše Pijade naplaćuju zbog dobre lokacije dovele su do toga da borsko šetalište ostane bez više od desetak malih preduzetničkih firmi, koje u svakoj normalnoj ekonomiji čine okosnicu razvoja privrede.

lokali-izdavanje

Veliki broj preduzetnika koji su imali svoje lokale u glavnoj ulici u Boru odlučilo je da, najviše zbog finansijskih problema, iste i zatvori.

Visoke cene zakupnine i neisplativo poslovanje nagnali su ove ljude da zatvore ono za šta su mislili da će im pomoći u daljem napredovanju kroz život.

“Imao sam dobru ideju. Napisao sam biznis plan, predao Nacionalnoj službi za zapošljavanje i odobrena su mi sredstva u iznosu od 160.000 dinara. Naravno, moje lično ulaganje u biznis bilo je daleko veće. Lokal nisam imao, pa sam odlučio da ga zakupim odmah preko puta Maksija, veoma blizu. Ipak, kada sam čuo po kojim cenama nude zakup na mesečnom nivou, bio sam šokiran. Razlika u ceni kod izdavanja lokala u Ulici 3. oktobar i Moše Pijade ide i do stotinak evra. Međutim, zbog  lokacije sam se odlučio za glavnu ulicu i pristao da plaćam oko 300 evra zakup. Odustao sam posle par godina. Neizdrživo je”, rekao je za naš sajt jedan od bivših registrovanih borskih preduzetnika.

Sa druge strane, oni uporniji često se odlučuju da svoje poslovanje premeste na neku od jeftinijih lokacija u gradu. Tako, sada, uz navedene natpise o izdavanju mogu se uočiti i adrese na koje su premeštene radnje iz glavne ulice.

2 KOMENTARA

  1. To sto pisete su gluposti….cene lokala se krecu od 150 do 250 evra zavisno od lokala….u Boru , Srbiji najmanji problem je kirija problem je u tome sto drzava i opstina uzimaju vise u svojim nametima nego sto ljudi zarade radeci u svojim radnjama… Dovoljan primer je kada se pogleda racun za gorivo ….koliko uzima drzava a koliko pumpa?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime