Neizvesno grejanje jedino u Boru

Po pisanju dnevnog lista „Blic“ jedina opština u Srbiji sa neizvesnim početkom grejne sezone je opština Bor.Zbog nagomilanih problema i dotrajale opreme Borska toplana ne može da garantuje da će gradjani Bora dobiti grejanje 15. oktobra.

Po pisanju dnevnog lista „Blic“ jedina opština u Srbiji sa neizvesnim početkom grejne sezone je opština Bor. Zbog nagomilanih problema i dotrajale opreme Borska toplana ne može da garantuje da će gradjani Bora dobiti grejanje 15. oktobra.
 

 
Dušan Ilić, tehnički direktor ovog javnog preduzeća, kaže da početak grejne sezone u Boru zavisi od nabavke neophodne količine kolubarskog uglja koja je stavljene pod znak pitanja zbog ranije neizmirenih dugova, nabavke novih izmenjivača toplote za koje se nema novca i od odluke republičkog inspektora za kotlove koji je pre nepunih mesec dana zabranio Borskoj toplani da kotlove stavi u pogon. Zbog svega ovoga, kako tvrde nadležni u Borskoj „Toplani“, ako i bude grejanja ove zime, ono će biti znatno lošije u odnosu na predhodnu grejnu sezonu.