Nema viška radnika, nego nesposobnih menadžera

Predstavnici koalicije SPS-PUPS-JS istakli su na konvenciji u Boru da se zalažu za zakone koji zapošljavaju radnike, jer nema viška radnika, već manjka posla i nesposobnih menadžera.

dragan-markovic-palma

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da nesposobni moraju da odu 16. marta, a da dođu sposobni menadžeri.

On je istakao da je ova koalicija opstala šest godina, da ih nisu posvađale funkcije, i da je to dokaz da imaju sposobne kadrove.

zarko-obradovic

Potpredsednik Socijalisticke partije Srbije Žarko Obradović naglasio je da ta koalicija, za razliku od ostalih stranaka, u ove izbore, kao kapital, unosi ono što su uradili u proteklim godinama.

„Vratili smo Srbiju na prvu stranicu Evrope, započeli pregovore o prikljucenju Evropskoj uniji, što je istorijski događaj“, istakao je Obradović koji smatra da neke od stranaka „idu po Srbiji i obećavaju kule i gradove“.

milan-krkobabic

Kao jedan od uspeha ove koalicije, Milan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a izdvojio je stabilnost penzija i izdvajanje trinaeste penzije za pola miliona penzionera čije su penzije manje od 15 hiljada dinara.

On je podsetio i na socijalni program koji je realizovan u Beogradu i u gotovo svim gradovima Srbije i dodao da neće zaboraviti ni radnike u javnom sektoru.

Podsećajući da u Boru ima mnogo ljudi koji rade u Kombinatu bakra, Krkobabić je rekao da ta koalicija poručuje radnicima u javnom sektoru i preduzećima da u Srbiji nema viška zaposlenih, nego manjka posla.

U Boru se 16. marta održavaju i lokalni izbori.

(Tanjug)