Nemanja Stefanović: Gluma je nešto što se iskreno voli [INTERVJU / VIDEO]

Ovaj mladi Boranin, od početka je u priči Dramskog studija Ustanove „Centar za kulturu“. Odličan je đak, a svoje obaveze u školi uspeva da uskladi sa onim glumačkim.

Nemanja Stefanović ide u prvi razred Gimnazije „Bora Stanković“, voli da čita knjige i da glumi, i to voli još od malih nogu.

Vi ste od početka u ovoj priči, pa nam kažite kakva su Vaša iskustva sa Dramskim studiom?

Ovo je već peta godina kako Dramski studio za decu radi i izvodi predstave za borsku publiku. Od malena volim da glumim i privuklo me je sve ovo, pa sam od samog početka i ja ovde.

Glumili ste u mnogim predstavama? Koje bi ste izdvojili?

Meni su sve predstave i uloge podjednako drage. Pronalazim se u svakoj ulozi koju sam odigrao. Imao sam šest premijera, što pre borskom, što pred publikom u okolnim gradovima. „Kraljevski festival“ je predstava u kojoj sam glumio savetnika, Zloću, jako meni draga uloga.

Da li je teško spremiti jednu predstavu?

Ako volite ono što radite, ništa nije teško. Sve što se radi u životu iziskuje trud i rad, pa nakon svega, sve to izgleda onako kako treba biti.

Da li, ponekad, rad na predstavi utiče na Vaše školske obaveze?

Ja sam svestran. U Gimnaziji sam takođe u nekoj glumačkoj priči. Član sam Dramske sekcije, ovde radim u Dramskom studiju za decu, aktivirao sam se u Domu omladine, Kancelariji za mlade. Sve to volim i naravno, postižem da ućim i izvršavam redovne obaveze u školi.

Da li je teško upamtiti tekst za predstavu? Da li ste razvili neku tehniku pamćenja teksta?

Generalno, tekst za predstavu se ne uči ništa posebno. Na probama, čitanjem mi usvajamo tekst i nema nikakvog posebnog učenja teksta napamet.

Imate li tremu pred nastup?

Naravno, svako ima neku tremu pred javni nastup. Nju imaju i profesionalni glumci, ali i mi početnici. Ali, kad izađem na scenu i izgovorim prvu rečenicu, ta trema se izgubi.

Koji su planovi za dalje?

Planiram da posle treće godine Gimnazije konkurišem za upis na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Ja sam hteo još sada to da upišem, ali je dozvoljeno tek posle treće godine.

Koji bi bio savet Vašoj generaciji? Da li treba da se bave nekim hobijem?

Moj savet je da prate svoje želje i da rade ono što vole.

Nemanju ostavljamo da ostvari svoje želje i da priprema neku novu glumačku bravuru.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]