Neša Galija i Nenad Borovčanin za omladinu Bora

U petak su mladi iz Bora imali priliku da uživaju u muzici popularnog pevača Nenada Milosavljevića, u amfiteatru Doma kulture, a pre kocerta su razgovarali sa Nenadom Borovčaninom u velikoj sali Doma kulture o sportu i zdravlju. Ceo dogadjaj je organizovao Okružni odbor Socijalističke partije Srbije.

Neša Galija

Nenad Borovčanin

Diplomirani pravnik iz Loznice, šampion Evrope u WBO verziji u Kruzer kategoriji i kandidat za poslanika na listi SPS – PUPS – JS, u velikoj sali Doma kulture razgovarao je sa mladima iz Bora o osnovnim vrednostima koje treba poštovati u životu.

Nenad BorovcaninBorovčanin je istakao da se kroz život treba posvetiti obrazovanju, sportu i pre svega porodici. Po njegovim rečima porodica mora da ostane stub ovog društva na kojem će se graditi budućnost Srbije. Bavljenje sportom je veoma važno u vaspitanju i sazrevanju mladih osoba jer se kroz sport promoviše zdrav život i plemenite vrednosti.

„Kakda bi se u izbornoj kampanji poštovala pravila iz ringa, politika bi bila plemenita veština isto kao i boks ili neki drugi sport“

Nenad je u politiku ušao da bi i posle okončanja profesionalne karijere mogao da da svoj doprinos društvu i razvitku sporta u Srbiji. Predtavljen je plan za otvaranje sto besplatnih škola boksa i izrečena nada da će se i Bor naći medju onim gradovima gde će se jedna ovakva škola otvoriti.

Nenad Milosavljević – Neša Galija

Legendarni roker iz Niša, član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije i kandidat za poslanika na listi SPS – PUPS – JS, održao je kocert u amfiteatru Doma kulture. Uz gitaru i raspevanu omaldinu iz Bora i ostalih gradova Borskog okruga, Neša Galija je pokazao da sa pravom spada u red muzičkih legendi Srbije.

Nesa Galija

„Ovaj koncert je poklon omladine SPS-a omladini Bora. Na bini neće biti nikakvog političkog govora jer je zaista važno da muzika bude ta koja će govoriti.“

Da li danas u Srbiji može muzika bez politike i politika bez muzike?

Naravno da može i naravno da ne može. Važno je kakvu ideju imate u glavi i kakvim intezitetom želite da se bavite muzikom. Vidite i sami da u poslednje vreme postoji sprega izmedju različitih struktura i oblasti. Politike i sporta, muzike i sporta, umetnosti i politike, izmedju umetnosti, muzike, sporta i politike zajedno.

Stvari treba postaviti ovako. Svi mi osećamo da se nalazimo u jednoj opasnoj situaciji i da se zemlja nalazi u jednoj ozbiljnoj krizi. Ako sedimo skrštenih ruku bojim se da ništa nećemo uraditi. Jedina važna stvar je da ispred svega i ispred političkih interesa stavimo interes zemlje. Moramo se svi uključiti i uraditi nešto pametno i dobro za svoju zemlju a ne da čekamo da zemlja uradi nešto za nas. Kroz koju partiju ćemo to uraditi je već stvar ličnih afiniteta i to ne bih mnogo komentarisao.

Fotografije sa Nešom Galijom i Nenadom Borovčaninom možete pogledati na našoj Facebook strani.

Foto: Nenad Borovčanin

Foto: Nenad Milosavljević – Neša Galija