Nesavesni Borani gde god stignu prave divlje deponije

Divlje deponije već godinama su problem našeg grad. Smeća i plastičnih kesa ima svakom koraku, a sve ovo daleko je vidljivije u vreme jeseni i zime. Radnici JKP „3. oktobar“ i pored angažovanosti na čišćenju ne mogu da utiču na ekološki nesavesne građane koji nikako da shvate da je smeću mesto u kanti.

Divlja deponija kod borske bolnice
Divlja deponija kod borske bolnice

Iako u Boru ima dovoljno kanti za smeće i kontejnera, činjenica da je i dalje ljudima lakše da otpatke bacaju gde god stignu ukazuje na nedovoljnu svest građanstva o značaju ekologije i zaštite životne okoline.

„Grad nam je prljav. Da li komunalno ne čisti redovno, ili su moji sugrađani toliko zaboravni i ne vide u kakvoj okolini žive, zaista ne znam . Žalim slučaj, treba mi još mnogo da radimo da bismo popravili stvari“, istakao je za naš sajt jedan od naših čitatalaca koji je i uputio apel medijima.

Istražujući došli smo do podatka da je jedna od većih divljih deponija u Boru, sam potok između Bolničkog naselja i naselja Staro selište, kako tvrde građani, problem koji se ne rešava već skoro jednu deceniju.

Iz JKP „3. oktobar“ ističu da shvataju situaciju i da se trude da celokupnu svoju mehanizaciju i ljudstvo uposle na čišćenju grada, ali i da im građani ne pomažu baš mnogo, jer ne vode računa gde i šta bacaju.

„Bor je jedan od čistijih gradova, i tu činjenicu ističu svi koji ga posete. Mi svu svoju mehanizaciju koristimo na stalnom čišćenju grada od smeća i pražnjenju kontejnera. Ipak, potrebno je raditi na edukaciji građanstva o ekološkim problemima. Dobio sam podatke o problemu divlje deponije nedaleko od borske bolnice i ekipe će proceniti situaciju i pokušati da reši problem“, istakao je direktor JKP „3. oktobar“, Dalibor Orsovanović.