Nezadovoljni zbog prevoza

 Građani Bora i okoline koji su zbog odluke odbornika SO Bor o javnom prevozu, donete na sednici lokalnog parlamenta  01.novembra ostali odsečeni od ostatka grada, odnosno svog posla, lekara, škole, održaće pretesni skup sutra u 09 časova ispred zgrade skupštine opštine Bor.

 

Na konferenciji za novinare u prostorijama mesne zajednice "Napredak" – Bor 2 izdato je sledeće saopštenje koje prenosimo u celosti:

  Ova konferencija za novinare sazvana je povodom nakaradne odluke Skupštine Opštine Bor o predlogu tenderske komisije o javnom prevozu.

Naime, tenderska komisija nije dala obrazloženje za svoj predlog najboljeg ponuđača.
Ovom odlukom mnoga sela u opštini Bor i Boljevac koja su imala usklađen javni prevoz ostala su bez njega, a radnici koji rade u smenskom radu bez mogućnosti da odu na posao.

Prevoz Bor 2

 Naselja "Bor 2", "Brezonik" i Industrijska zona "7. kilometar" su posle ukidanja kombi prevoza u izolaciji bez prigradskog prevoza. Ovim je uskraćeno pravo građanstva na normalan život i normalnu cirkulaciju ljudi i to: đaka za školu, starih lica za lekara i radnika za posao.
Zato pozivamo sve one kojima je ovo pravo uskraćeno i sve ostale nezadovoljne građane da sutra, u ponedeljak 05.11.2007.god. U 9 sati dođu ispred zgrade SO Bor na veliki protest i iskažu svoje nezadovoljstvo, sve u cilju trajnog, a ne formalnog rešenja problema.

Uz inicijatore ovog protesta su stali građani Bora, Zlota, Šarbanovca, Brestovca, Metovnice, Gornjana, Krivelja, Luke, Bučja, Slatine, Oštrelja, Donje Bele Reke, tande, Bora 2, Brezonika, Brestovačke banje, sela boljavačke i žagubičke opštine i mnogi drugi.

Nezadovoljni građani su pokušali i da uđu na sednicu skupštine u četvrtak koja bila emitovana direktno na kalanu Televizije Bor, ali su bili sprečeni od strane obezbeđenja i policije. Tada se okupljanima obratio Dragan Žikić, podpredsednik opštine Bor