NIS započeo prodaju nove vrste goriva „UltraD“

Naftna industrija Srbije (NIS) počela je prodaju nove vrste motornog goriva premijum evro dizela „UltraD“, koji je obogaćen i poboljšan sa ciljem da optimalno štiti motor automobila, saopštila je ta kompanija.

nis-petrol

Reč je o dizelu evro 5 kvaliteta proizvedenom u Rafineriji nafte u Pančevu, u koji se naknadno dodaju aditivi vrhunskog kvaliteta.

„UltraD“ svojim aktivnim komponentama čisti postojeće i sprečava taloženje novih nečistoća u sistemu za ubrizgavanje goriva, sprečava koroziju i poboljšava podmazanost pokretnih delova motora.

Samim tim, povećava se snaga motora, vek automobila se produžava, rizik od kvarova je manji, dok je moguća i smanjena potrošnja goriva.
Korišćenje ovog goriva doprineće i zaštiti životne sredine, jer ovako čist motor ima bolje sagorevanje goriva i manje štetnih materija u izduvnim gasovima. Sva ta poboljšanja su postignuta dodavanjem aditiva vrhunskog kvaliteta, koje proizvodi svetski poznata hemijska kompanija BASF.

„UltraD je više od običnog evro dizela, napravljen prema potrebama i željama naših kupaca. Proizveden je korišćenjem najsavremenijih tehnoloških rešenja. Redovno korišćenje ovog premijum goriva obezbediće osetno bolji rad motora i poboljšati performanse vozila“, izjavio je direktor za unapređenje poslovanja maloprodaje u bloku „Promet“ NIS-a Dejan Simić.

„UltraD“ trenutno može da se kupi na 127 benzinskih stanica NIS Petrola širom Srbije, a više informacija o ovom gorivu, kao i tačan spisak pumpi potrošači mogu da pronađu na internet stranici www.nispetrol.rs

Pored toga, kupcima je na raspolaganju i informativni centar NIS-a sa brojem telefona: 0800/008-888. Pozivanje ovog broja je besplatno.

(Tanjug)