Njuz.net “njuzovao” Borane

Njuz.net objavio tekst o „borskoj utvari“ u koji su poverovali i sami Borani.

Njuz.netSatirični sajt koji piše „vesti u ogledalu“ Njuz.net objavio je na svojstven način tekst o dešavanjima u vezi sa priviđenjem „neveste“ na putu Bor – Zaječar koji je privukao veliku pažnju na internetu, a i u samom gradu.

U tekstu se navodi da su ceo događaj iscenirali stanovnici Bora kako bi skrenuli pažnju na sebe i postojanje ovog grada.

U cilju skretanja pažnje na sebe i svoj grad, Borani su pored puta projektorom i lutkama u prirodnoj veličini stvorili bizarnu iluziju mlade ženske osobe koja lebdi u venčanici i time donekle doprineli tome da ih se stanovnici Srbije sete barem na neki minut – navodi Njuz.net

Na ovom šaljivom sajtu objavljena je i “izjava” Nebojše Videnovića predsednika Opštine Bor.

Zaključili smo da je jedini način da postanemo vest da proizvedemo neki potouno nadrealan događaj, jer je to jedini način da budemo delimično zanimljivi uredništvu medija. Uz pomoć ovog pažljivo smišljenog vizuelnog trika i zahvaljujući pozivima preplašenih sugrađana cela Srbija je čula ime našeg grada u ovoj bizarnoj vesti – zadovoljno zaključuje Videnović.

Na u komentarima na ovaj tekst javili su se i neki Borani uvređenji načinom na koji je „Njuz“ predstavio Bor.

Jelena:Jadan je onaj ko je ovo napisao.

Dragan:Nemate Vi pojma, Bor Vam je izgradio citavu Srbiju, i dan danas ga muzete,bolju infrastrukturu ima cak i od veceg dela Beograda, a sta drugo ocekivati od neznalica i ostalih beogradskih supaka!

Bor:Dragi uredniče,
ne čini li vam se da ponekad prelazite granicu pristojnosti i vređate bez mere i granice. Ismevati se u lice hiljadama borana nije baš najpametniji potez.
Zaboravljate se i pomalo gubite kontrolu. Bor nije leglo šupaka, budala, nepismenih i retardiranig ljudi a nešto slično ovom što radite smo radili na našem forumu pre 4-5 godine„.

U priču sa „Njuza“ su poverovali i drugi, a u gradu se već pominje satirična verzija događaja kao istinita i realna.