Večeras “Noć muzeja” u Boru [NAJAVA]

0
79

Borani će u subotu 7. juna tokom manifestacije “Noć muzeja” biti u prilici da pogledaju i učestvuju u sadržajima koje je pripremio “Muzej rudarstva i metalurgije” u periodu od 18 do 2 sata posle ponoći.

noc-muzeja-pokrivalica-2014

Program borske “Noći muzeja” počeće u 18 sati u galeriji “Bakar” gde će se održati tradicionalna grafička radionica. Oko tridesetak polaznike Likovne radionice “Centra za kulturu Opštine Bor” i zainteresovani građani okušaće se uz pomoć edukatora i organizatora u tehnici linoreza. Tokom manifestacije radovi će biti oštampani na grafičkoj presi i izloženi.

Otvaranje gostujuće izložbe Narodnog muzeja iz Smederevske palanke “Hodati i (o)sećati” zakazano je za 20 sati u galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije.
Kroz fotografije, zvukove i video radove izložba prati promenu odnosa ljudi prema hodanju: promenu u držanju, promenu u čulnim doživljajima (dodir, vid, sluh), promenu između javnog i privatnog, ali i promenu koju trpi prostor kojim se hoda: u pejzažu, arhitekturi i podlozi po kojoj se hoda.

Foto: Muzej rudarstva i metalurgije
Foto: Muzej rudarstva i metalurgije

Dodatni program “Hodati i (o)sećati” biće šetnja kroz prostor muzeja u pratnji kustosa gde će biti izložene fotografije Bora iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Posetioci i kustosi programa produžiće hodanje i izvan muzeja trasama starih borskih korzoa.

Šetnja od Doma kulture do železničke stanice kreće u 21 sat, dok će tura do bioskopa i galerije “Bakar” poći u 23 sata.

Tokom šetni posetioci će se zaustavljati na određenim lokacijama gde će im tim kustosa omogućiti da svoja iskustva sa izložbe uporede sa iskustvima i kolektivnim sećanjima na istoriju gradskog prostora na kome se nalaze.

Promocija novog Zbornika Muzeja Rudarstva i metarurgije održaće se u galeriji muzeja sa početkom u 22 sata.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime