Normalizovano vodosnabdevanje Bora i okoline, ukinute restrikcije

Snabdevanje pijaćom vodom Bora, Borskog jezera i naselja Savača normalizovano je danas oko 14 sati, potvrđeno je portalu „Bor 030“ iz Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod Bor“.

Usled obilnih kišnih padavina koje su u noći između srede i četvrtka zadesile Bor i okolinu, izvorišta pijaće vode u Zlotu su se zamutila.

„Vodovod“ je iz sistema isključio ova izvorišta i obustavio isporuku vode naseljima na Borskom jezeru i Slatini. U ova najugroženija područja upućena je sisterna sa pijaćom vodom.

Nedostajuće količine vode obezbeđne su iz vodostema „Bogovina“, ali pre nego što je sistem aktiviran bilo je potrebno isprati cevovod i filtere.

Kako su se se zalihe u rezevoarima „Vodovoda“ ubrzano smanjivale u višim delovima grada prethodne večeri uvedene su restrikcije u isporuci vode.

„Snabdevanje grada i okoline vodom za piće je od 14 sati normalizovano i više neće biti restrikcija. Izvorišta u Zlotu su i dalje zamućena, ali se potrebne količine vode preuzimaju iz sistema „Bogovina“. Voda je u potpunosti ispravna za piće“, rekao je za „Bor 030“ vršilac dužnosti direktora JKP „Vodovod Bor“ Goran Pavić.

Borani iz delova grada u kojima su uvedene restrikcije bili su revoltirani zato što nisu blagovremeno obavešteni u kom vremenskom periodu vode neće biti.