Normalizovano vodosnabdevanje Bora i okoline, ukinute restrikcije

0
333

Snabdevanje pijaćom vodom Bora, Borskog jezera i naselja Savača normalizovano je danas oko 14 sati, potvrđeno je portalu “Bor 030” iz Javno-komunalnog preduzeća “Vodovod Bor”.

Usled obilnih kišnih padavina koje su u noći između srede i četvrtka zadesile Bor i okolinu, izvorišta pijaće vode u Zlotu su se zamutila.

“Vodovod” je iz sistema isključio ova izvorišta i obustavio isporuku vode naseljima na Borskom jezeru i Slatini. U ova najugroženija područja upućena je sisterna sa pijaćom vodom.

Nedostajuće količine vode obezbeđne su iz vodostema “Bogovina”, ali pre nego što je sistem aktiviran bilo je potrebno isprati cevovod i filtere.

Kako su se se zalihe u rezevoarima “Vodovoda” ubrzano smanjivale u višim delovima grada prethodne večeri uvedene su restrikcije u isporuci vode.

“Snabdevanje grada i okoline vodom za piće je od 14 sati normalizovano i više neće biti restrikcija. Izvorišta u Zlotu su i dalje zamućena, ali se potrebne količine vode preuzimaju iz sistema “Bogovina”. Voda je u potpunosti ispravna za piće”, rekao je za “Bor 030” vršilac dužnosti direktora JKP “Vodovod Bor” Goran Pavić.

Borani iz delova grada u kojima su uvedene restrikcije bili su revoltirani zato što nisu blagovremeno obavešteni u kom vremenskom periodu vode neće biti.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here