Nova donacija kompanije „Rakita“ borskoj bolnici

Deset ugradnih TOT mrežica, koje se koriste prilikom određenih uroloških intervencija kod žena, kompanija „Rakita“ je donirala Opštoj bolnici u Boru.

Značaj ove donacije je veliki, jer su ove mrežice skupe, a troškove njihove ugradnje ne pokriva Republički fond za zdravstveno osiguranje.

„Ovo je nešto što će oplemeniti rad sa pacijentima na urologiji, a na našem odeljenju ponovo će početi primena ove operativne metode, koja nije deset godina rađena, jer naši pacijenti nisu mogli da priušte ove mrežice. Ova donacija olakšaće živote deset pacijentkinja, koje ćemo u narednom periodu operisati. Takođe se nadam da će naši stručnjaci ovladati ovom metodom i da ćemo je ubuduće raditi kao standardnu metodu u našoj ustanovi, kaže dr Vidoje Radosavljević, načelnik Odeljenja urologije u Opštoj bolnici u Boru.

Kompaniji „Rakita“ ovo nije prva donacija borskoj Bolnici. Do sada su ustanovi donirali urološki sto, a učestvovali su i u krečenju prostorija Dečijeg odeljenja i uređenju prijemnih prostorija borskog porodilišta.

„“Rakita Exploration“ kao društveno odgovorna kompanija je izašla u susret Opštoj bolnici u Boru da pomogne i opredeli sredstva za nabavku ovih uroloških pomagala. Ovo je jedan dobar primer, gde se samo nastavlja praksa i tradicija ulaganjau opštu dobrobit zajednice i stanovništva, od strane rudarskih kompanija. Meni je bilo interesantno da vidim da je ova zgrada Bolnice izgrađena 1933. godine od strane Francuskog društva borskih rudnika, kao doprinos lokalnoj zajednici. Ovo je deo našeg programa doprinosa ovoj zajednici i kad god imamo prilike i mogućnosti mi izađemo u susret. Dolaskom novog projekta stvaraju se nove mogućnosti u rudarskom kraju“, kaže Aleksandar Vulović, ispred kompanije „Rakita“.

Vrednost ove donacije iznosi oko 374.000 dinara.