Boris Dragović novi predsednik UO RTB-a

2
46

Dr Boris Dragović, šef kabineta ministra finansija Lazara Krstića, postavljen je za predsednika Upravnog odbora Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, pišu beogradski mediji.

rtb bor

Nakon pune tri godine od smene Ivana Grbina, Vlada Republike Srbije je odlučila da postavi novog predsednika Upravnog odbora RTB-a Bor.

U jeku investicionog ciklusa “teškog” nekoliko stotine miliona dolara, društveno preduzeće RTB Bor ostalo je bez jedne od najvažnijih upravljačkih funkcija.

Ivan Grbin, imenovan od strane Vlade Republike Srbije u februaru 2010. godine na mesto predsednika Upravnog odbora, razrešen je ove funkcije samo osam meseci kasnije (u oktobru iste godine) zbog sukoba interesa. Praktično od tada država gubi mesto u upravljačkom organu jedinog domaćeg proizvođača zlata, srebra, bakra i drugih plemenitih metala.

Dragović ima 34 godine i važi za dobrog ekonomistu. Na mesto šefa kabineta u ministarstvu finansija došao je izborom Lazara Krstića za ministra. Njih dvojica su zajedno radili u “Mekenziju”, svetski poznatoj menadžerskoj firmi.

(B92/Novosti/Bor030)2 KOMENTARA

  1. Mi koji zivimo na tzv zapadu znamo dobro ko su McKenzie consulting grupa. Da pojasnim, od njih treba bezati sto dalje. Kao i obicno vi zemljaci od zapada prihvatate samo najgore.

    Rudarski srecno,

    Dipl. ing. Nikola Lucic

  2. DRAGA DIJASPORO HOCEMO I MI DA ZNAMO…NAUCITE NAS.ZNAMO SAMO KAKVI SU OVI NASI DOMACI I OVI DRUGI TKZ.NASI SA TKZ. ISTOKA…

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime