Nova pobeda borskih košarkašica, deklasirano Kraljevo [FOTO]

Ženski košarkaški klub Bor ubedljivo je savladao Kraljevo rezultatom 86:49 (24:11, 17:8, 24:15, 21:15) u okviru 15. kola Ženske košarkaške lige Srbije. Sjajnu partiju za borski tim upisala je Natalija Spajić, koja je postigla čak 40 poena.

Boranke su od samog početka pa do kraja meča bile bolje od ekipe iz Kraljeva i na pravi način im se revanširale za poraz u prvom delu sezone.

Ove dve ekipe će u nastavku prvenstva voditi veliku borbu za osmo mesto koje garantuje opstanak u najjačem domaćem rangu.

Borske košarkašice su dobrom igrom u odbrani i sigurnim napadima već tokom prve četvrtine došle do značajne rezultatske prednosti (24:11) koju su do kraja utakmice uvećavale.

Do četvrte pobede u prvenstvu ŽKK Bor su predvodile Natalija Spaić sa 40 poena i indeksom 39. Dabl – dabl je zabeležila Emeše Vida sa 20 poena i 13 skokova uz indeks korisnosti 40. Dvocifrena je bila i Žaklina Janković sa deset postignutih poena.

U ekipi Kraljeva istakle su se Tatjana Živanović sa 18 poena, Tatjana Bajić i Anamarija Stojčić sa po osam postinutih poena.