Nova pobeda OFK Bora

U utakmici sedmog kola Pomoravsko-timočke zone, koja je odigrana juče, fudbaleri OFK Bora su na domaćem terenu sa 2:0 (1:0) savladali ekipu „Župe“ iz Aleksandrovca.

ofk bor zupa aleksandrovac

Meč je počeo inicijativom i prilikama za vodstvo domaćeg tima.

Prvu šansu za domaćine u 4. minutu imao je Nikolić, ali je mreža gostiju ostala netaknuta. Četiri minuta kasnije Lazarević je šutirao preko gola i nagovestio ofanzivnu igru Borana.

U 16. minutu, posle dobre akcije domaćih igrača, golman Vasiljević obara Jovanovića u kaznenom prostoru, a sudija pokazuje na belu tačku. Siguran sa penaltika bio je Terzić, 1:0 za Bor.

Zbog izuzetno toplog vremena, 30 stepeni u vreme početka utakmice, sudije odlučuju da u 24. minutu daju tajmaut, kako bi se igrači osvežili.

Fudbaleri „Župe“ su prvu priliku izgradili tek u 27. minutu, ali nisu uspeli da upute šut ka golu Trailovića.

Šansu za izjednačenje u 31. minutu propustio je Sekulović pogodivši prečku.

Nakon oštrog starta, a potom i žustre rasprave sa sudijom, sredinom drugog poluvremena, Maksić, fudbaler gostujuće ekipe dobija crveni karton. Što je otvorilo put Borana do nove pobede.

Konačan rezultat postavio je Jovanović je u 68. minutu. Do kraja utakmice iglednu priliku je imao i Lazarević, ali je umesto gola pogodio prečku.

Timovi su odigrali u sledećim sastavima:

OFK Bor: Trailović, Nikolić, Stanojević, Mašić, Janković, Pejić, M. Terzić (Stanković), S. Jovanović, Lazarević (Đoševski), Krstić, Čaurević (I. Terzić).

FK „Župa“: Vasiljević, Kovačević, Bogičević, V. Bićanin, Obradović, Dunjić, S. Bićanin, Sekulović, Kljajić, P. Maksić, D. Maksić (Luković).

U narednom kolu, borski crno-beli dočekaće ekipu „Timočanin“ na svom terenu. Utakmica počinje u 15:30 h.