Nove mere u Boru: Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata

Gradski štab za vanredne situacije u Boru doneo je na današnjoj sednici nove mere koje za cilj imaju sprečavanje širenja koronavirusa.

Epidemiološka situacija u Boru i dalje je nepovoljna, a prema zvaničnim podacima kod ukupno 208 Borana je virus trenutno aktivan.

Nove mere, između ostalog, podrazumevaju ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, koji neće smeti da rade u periodu od 21 do 6 sati ujutru.

Potvrđena je mera zabrane republičkog Kriznog štaba, pa se zabranjuje okupljanje za više od pet osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru, ukoliko se ne može obezbediti adekvatna distanca i mere zaštite.

Takođe, zabranjen je rad bazena, spa i velnes centara, dok se verskim objektima, kao i kozmetičkim i frizerskim salonima, teretanama i salonima lepote nalaže strogo sprovođenje svih mera zaštite.

Ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja nalaže se puna primena svih preventivnih mera.

Osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama poručeno je da odlože okupljanja, a ispite organizuju uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica).

U javnom prevozu je obavezno nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Kontrolu sprovođenja ovih mera vršiće Gradska uprava – Odeljenje za inspekcijske poslove u saradnji sa republičkim organima.