U novembru besplatna provera krvnog pritiska i šećera u krvi

Polivalentna patronažna služba organizovaće ovu tradicionalnu akciju u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, a svoje zdravlje mogu proveriti građani koji imaju važeću zdravstvenu karticu.

Provera zdravlja počinje u sredu 1. novembra, u MZ „Novo Selište“, nastavlja se 2.11. u Starom centru i 3.11. u Brezoniku. Druge nedelje, od 6. do 9. novembra, patronažne sestre meriće nivo šećera u krvi i krvni pritisak stanovnicima mesnih zajednica Bakar, Sever, Mladost i Metalurg.

Od 13. do 16. novembra priliku da provere svoje zdravlje imaće žitelji Novog Centra, MZ „Rudar“, Starog Selišta i MZ „Sloga“.

Poslednja nedelja rezervisana je za stanovnike seoskih mesnih zajednica, pa će ekipe borske patronaže obići Krivelj, Gornjane, Zlot, Brestovac, Šarbanovac, Metovnicu, Oštrelj, Slatinu, Donju Belu Reku, Luku i Tandu.

Akcija se tradicionalno završava u Banjskom polju i MZ „Napredak“ u naselju Bor 2.

Svi oni koji žele da na ovaj način provere svoje zdravlje moraju sa sobom poneti validnu zdravstvenu karticu ili knjižicu. Akcija se odvija u vremenu od 8 do 10 časova, a tačan raspored istaknut je u Polivalentnoj patronaži borskog Doma zdravlja, kao i u prostorijama svih seoskih i gradskim mesnih zajednica.