Novi asfalt na saobraćajnicama u Zlotu

U Zlotu je, navode nadležni, urađen veliki deo poslova iz petogodišnjeg plana, ne samo na uređenju ulica, već i reonskih puteva. Za narednu godinu se planira  nastavak rekonstrukcije ulice u centru sela.

Asfaltiranjem puta koji spaja reone Smonicu i Kobilu u Zlotu, najvećem borskom selu, završeni su radovi na uređenju putne infrastrukture, planirani za ovu godinu.

“Ovo je vrlo bitan put za meštane sela Zlot koji spaja reone Kobilu i Smonicu u dužini od 1.000 metara i koji će omogućiti da se povežu takozvani stari i novi “zlotski put”, dva vrlo frekventna saobraćajna pravca. Na taj način ćemo olakšati kretanje naših sugrađana iz jednog u drugi deo sela.”, rekao je prilikom obilaska radova Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U Zlotu je ove godine po dinamičkom planu urađeno sve što je predviđeno. Asfaltirano je ukupno pet kilometara puteva.

 “Svaki reon je dobio određenu putnu infrastrukturu koja je zahtevana. Ono što ostaje da naredne godine uredimo dve do tri glavne, centralne seoske ulice, ali i da proširimo putnu infrastrukturu kao što sada radimo u samim reonima. Nakon Zlota je po dinamičkom planu predviđeno da se radi Šarbanovac, Šarbanovac Timok, Metovnica, pa se vraćamo u Brestovac i tako za sva sela na teritoriji grada Bora”, navodi Milikić.

Prema planu u narednih dva i po do tri meseca biće završeni radovi na rekonstrukciji puteva i u ostalim selima, za šta je ove godine iz budžeta izdvojeno ukupno 100 miliona dinara.