Novi autopodizač za kontejnere stigao u JKP „3. oktobar” Bor

U okviru inovacije voznog parka, u Javno komunalno preduzeće „3. oktobar” stigao je novi autopodizač za kontejnere, za šta je iz budžeta grada Bora izdvojeno 18,4 miliona dinara.

Ovo vozilo ima veliki značaj za funkcionisanje Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar” jer se, prema rečima mašinskog inženjera Igora Mitrovića, njime povećava kapacitet obavljanja komunalnih usluga.

„Imali smo jedno vozilo koje je obavljalo funkciju utovara velikih kontejnera, ali ono je već dosta staro i na ivici tehničke ispravnosti. Novim vozilom koje je stiglo u preduzeće otklonićemo niz problema i funkcionisaćemo mnogo brže, efikasnije i jednostavnije”, naglašava Mitrović.

Grad Bor nastavlja sa modernizacijom voznih parkova javnih preduzeća, a kako kaže pomoćnik gradonačelnika Bora, Gojko Džaković, u inovaciju mehanizacije JKP „3. oktobar” uloženo je 144 miliona dinara.

„Na ovaj način podižemo kvalitet usluga Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar” kako bi ono u potpunosti bilo u funkciji građana Bora”, ističe Džaković.

Do sada su u JKP „3. oktobar” stigla dva kamiona kipera, dve radne mašine, autosmećar, a uz autopodizač koji je danas stigao, očekuje se da pristigne i velika autočistilica.