Novi inkubatori za Bor i Majdanpek

1
34

Fond B92 i predstavnici Rudarsko-topioničarskog basena Bor posetili su danas Opštu bolnicu zdravstvenog centra u Boru i tom prilikom uručili novi inkubator koji je za potrebe najmlađih i najhrabrijih boraca ovog kraja doniralo preduzeće RTB Bor.

Novi inkubator - Bitka za bebe

RTB Bor za najmlađe heroje

Tokom „Bitke za bebe”, ovo preduzeće je doniralo i jedan inkubator koji je tokom prepodneva već isporučen bolnici u Majdanpeku.

Direktor Zdravstvenog centra  u Boru, dr Dragan Stojadinović se ovom prilikom srdačno zahvalio predstavnicima Fonda B92 na pokretanju čitave akcije i izrazio uverenje da će planirane aktivnosti tokom Godine beba biti podjednako uspešne kao što je bila akcija za nabavku preko potrebnih inkubatora.

Nakon predaje nove opreme, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor, gospodin Blagoje Spaskovski je zalepio pločicu sa imenom ovog preduzeća na novi inkubator, naglasivši da je RTB Bor već pomagao ovu ustavnou kupovinom porođajnih stolova i druge prateće opreme, te da će nastaviti da podržava nacionalnu akciju ”Bitka za bebe” i u novom talasu nabavke opreme koja nedostaje. Potom je u društvu direktora Zdravstvenog centra dr Stojadinovića i predsednika UO Fonda B92 Verana Matića pošao u obilazak odeljenja u kojima svoje prve dane provode prevremeno rođene bebe ovog regiona.

Blagoje Spaskovski i Veran Matić - Bitka za bebe

„Region istočne Srbije ima velike i specifične probleme sa natalitetom, s velikim migracijama stanovništva sa ovog prostora, sa udaljenošću od centara, i potrebna su specifična rešenja.”

“U prvom redu, želimo da postignemo standard opremeljenosti kakav imaju sva porodilišta u Srbiji, za šta su nam potrebna dva reanimaciona stola za Bor i Majdanpek i dodatna oprema, a potom i da se napravi mehanizam brzog transporta životno ugroženih beba do većih zdravstvenih centara. Očekujemo da će naša akcija vezana za povraćaj PDV-a za opremu i hranu za bebe, kao i ograničavanje marži, imati najviše efekta upravo u najsiromašnijim oblastima“, izjavio je prilikom uručenja nove opreme u Boru, gospodin Veran Matić.

Proleće nam donosi nove bitke. Svi zajedno u nove pobede za naše najmlađe heroje!

 

1 KOMENTAR

  1. Bravo!!! Svaka čast na donaciji, trebalo bi još da ih bude. Kao majka prevremeno rođenog deteta od samo 900g, veoma dobro znam koliko ovo treba našem porodilištu.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here