Novi kamion kiper stigao u JKP „Vodovod”

Javno komunalno preduzeće „Vodovod” nabavilo je iz sopstvenih sredstava novi kamion kiper u vrednosti od 12 miliona dinara.

Za nabavku nove mehanizacije, ovo preduzeće je, prema rečima direktora JKP „Vodovod”, Gorana Pavića, iz sopstvenih sredstava izdvojilo 32 miliona dinara.

„Krajem prošle godine kupili smo novu radnu mašinu u vrednosti od 14 miliona dinara, a nakon toga dva kamiona nosivosti do 3,5 tone, dva polovna automobila marke Lada Niva, a sada i nov kiper. Posle 40 godina, stigao je nov kamion kiper koji smo uspeli da finansiramo iz sopstvenih sredstava. Vrednost kamiona je 12 miliona dinara i od velike je koristi za naše preduzeće jer ćemo lakše i brže obavljati našu delatnost”, kaže Pavić.

Iz budžeta grada Bora je za inovaciju voznog parka ovog preduzeća izdvojeno 60 miliona dinara za kupovinu dve cisterne, od kojih je jedna stigla u JKP „Vodovod” i jedne radne mašine.

„Grad Bor planira i dalje da investira u javni sektor, da osavremeni vozne parkove javnih preduzeća kako bi što kvalitetnije pružali usluge našim građanima”, kaže pomoćnik gradonačelnika Bora, Gojko Džaković.