Novi prostor za odmor i rekreaciju u Boru

U sklopu uređenja grada, u Mesnoj zajednici „Mladost”, završen je deo prostora za odmor i rekreaciju. U neposrednoj blizini Zoološkog vrta u Boru uređena je pešačka staza, teren za basket, a postavljeni su i letnjikovci.

Ovaj prostor za odmor i rekreaciju nalazi se na samom obodu iznad naselja C-16, Četvrte i Pete mesne, tako da, kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, spaja dva dela grada, a, dodaje on, pruža mogućnost za sport, šetnju ili trčanje.

„Rešili smo da napravimo mesto gde će naši sugrađani u Boru moći da provode vreme na zdrav i kvalitetan način. Ove godine smo počeli i završili deo gradskog izletnika. Postavljeni su letnjikovci, uređen je teren za košarku, staza koja povezuje dve gradske celine. Naredne godine nas očekuje proširenje prostora, postavljanje još nekoliko letnjikovaca, određivanje mesta za roštilj, dovođenje vode, pravljenje javnog toaleta”, kaže Milikić.

Gradonačelnik smatra da je ovo dobro mesto za odmor i rekreaciju u gradu i pravi način da se iskoristi prostor koji ničemu nije služio u prethodnom periodu.