Novi slučajevi koronavirusa u Boru: Do sada obolelo šest osoba [VIDEO]

Gradonačelnik Bora i komandat Gradskog štaba za vanredne situiacije Akeksandar Milikić kazao je da je koronavirus potvrđen kod još dve osobe iz Bora.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je još kod dve osobe u Boru, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić na današnjoj konferenciji za novinare.

Sa prethodna četiri slučaja, na teritoriji Grada Bora od Covida-19 boluje šest osoba.

„To znači da više ne vodimo računa, niti brigu dal je došao virus sa strane, već da moramo da počnemo da vodimo brigu, mi u gradu s kim i na koji način imamo kontakte i na koji način komuniciramo sa našim sugrađanima“, istakao je Milikić.

Gradonačelnik je potvrdio da je korona virus „ušao u jedno borsko javno preduzeće“.

„Tu smo potvrdu dobili danas u 14 časova i mislim da ćemo od danas, kao Štab za vanredne situacije potpuno drugačije ophoditi prema svim sugrađanima koji se ne budu pridržavali propisanih mera zaštite“.

On je rekao da će ubuduće Borani biti u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice, kao i da će izdati nalog komunalnoj policiji da svako nepoštovanje mera zaštite sankcionišu.

„Nastavljamo dezinfekciju i grada i sela, stambenih zgrada, javnih ustanova. Time se kao prvi čovek ovog grada ponosim, ali se ne ponosim time što je virus počeo da se širi među nama. To znači da nismo dovoljno disciplinovali bili i da nismo poštovali mere zaštite“, dodao je on.

Obolele osobe će prema preporuci struke biti upućene na lečenje, a svi oni koji su sa obolelima bili u kontaktu biće u izolaciji.

„Doktori rade svoj posao, utvrđuju da li pacijent ima visoku temperaturu, utvrđuju da li ima simptome koji su rizičniji onda ih šalju dalje na hospitalizovanje, utvrđuju da li treba da ostanu ovde u bolnici ili u kućnoj izolaciji. Ja u ovom trenutku i ne znam ko je gde hospitalizovan, mogu samo da kažem da znam da je jedna osoba hospitalizovana u Nišu“, rekao je gradonačelnik.

Milikić je rekao i da će podneti krivične prijave protiv svih onih koji šire dezinformacije, te da u narednom periodu Borani moraju da budu „svesni, samokritični i odgovorni“.