Novi stanovnici stigli u borski Zoo vrt

U Zoološki vrt u Boru stigli su novi stanovnici. Naime, od skoro su tamo nastanjene tri jedinke burmanskog pitona i mladi par rakuna za koji je obezbeđen i novi kavez.

Da Javno preduzeće Zoološki vrt u Boru vodi računa o njihovim stanovnicima, govori podatak da je, zahvaljujući gradu Boru i dodatnim sredstvima, proširen kavez za rakune. Na taj način, kaže PR Zoološkog vrta u Boru Slađana Savić, stekli su se uslovi da se u borski Zoo vrt doseli mladi par rakuna.

„Kao što je Javno preduzeće Zoološki vrt u Boru obećalo, i ove godine smo dopremili nove jedinke. Jedinke burmanskog pitona su znatno razvijenije od onih koje imamo u našem vrtu zato pretpostavljamo da će posetiocima, pogotovo stalnim, to biti veliko iznenađenje i prava atrakcija. Proširili smo kavez za rakune, tako da smo nabavili novi mladi par u nadi da ćemo naredne godine imati prinovu i kod ove vrste”, objašnjava Savić.

Novi stanovnici stigli su iz Zoološkog vrta u Jagodini, a Savić se nada da će krajem ove ili početkom naredne godine dopremiti novu, interesantnu vrstu koju dosad nismo imali priliku da vidimo u borskom Zoološkom vrtu.