Novi tabač za skijalište na Crnom vrhu, planiraju se i novi sadržaji

Na skijalište na Crnom vrhu dopremljen je novi tabač snega za čiju su nabavku sredstva izdvojena iz budžeta grada Bora.

Kako bi se ljubiteljima zimskih sportova omogućilo da uživaju u skijanju, stari tabač koji je dotrajao zamenjen je novim, tako da se očekuje da će od naredne ski sezone staze biti uređenije.

„Novi tabač je od velikog značaja za skijalište. Tabač ima vitlu, raonik i frezu, što je veoma potrebno za tabanje snega, ali i ravnjanje staze nakon završetka ski sezone”, kaže Bojana Dlbokić Dubočanin, v.d. direktora Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković”.

Novi tabač snega je nabavljen na zahtev, pre svega skijaša, ali i ljudi iz Sportskog centra, prema rečima gradonačelinka Bora Aleksandra Milikića, uveliko se planira i proširenje kapaciteta skijališta i izgradnja dečije ski staze, ali i dodatnih sadržaja koji bi privukli veći broj posetilaca.

„Ono što je nama primarno je da već od naredne godine pokušamo da delom uradimo osnežavanje samih staza. Ovde nije problem topologija terena, nisu problem topovi, problem je obezbediti vodu i na tome intenzivno radimo”, ističe Milikić.

On je dodao da su u planu i novi sadržaji kao što su rolerkoster, dečija igrališta, biciklističke staze.

„Omogućićemo da već od naredne godine žičara prevozi putnike i bicikliste. Zajedno sa Sportskim centrom radićemo na proširenju kapaciteta letnje bašte, da postojeći objekat radi i tokom leta, tako da će Crni vrh biti turistička destinacija gde će naši sugrađani dolaziti i leti i zimi”, naglašava gradonačelnik.