Osam pozitivnih na koronavirus u Boru

U Boru je trenutno, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ osam osoba pozitivno na kovid-19. Od poslednjeg izveštaja registrovana su tri nova slučaja zaraze.

Jedna osoba se nakon dva negativna testa smatra izlečenom, i trenutno je osam zaraženih virusom korona, saopštili su nadležni.

„Od danas će covid ambulanta „Rudar“ raditi od 7 do 20 časova, a vikendom od 9 do 17 sati, pa se tako pacijenti sa respiratornim infekcijama i povišenom temperaturom mogu javiti direktno u ambulanti u predviđenom radnom vremenu, odakle će biti prosleđeni na dodatnu dijagnostiku, ukoliko ima potrebe”, kaže dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Iz gradskih zdravstvenih ustanova apeluju na građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi.

“Ono što je važno jeste da u prethodnim danima imamo znatno veći broj negativnih testova, pa bih ponovo apelovala na građane da poštuju preporuke Kriznog štaba. Maske je neophodno nositi u zatvorenim prostorima i fizička distanca se mora poštovati do daljeg“, rekla je dr Radosavljević.