Novogodišnje obraćanje predsednika Opštine Bor

0
1

Minula 2017. godina, istakao je u svom obraćanju predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić, bila je za lokalnu samoupravu godina promena.

Upravo su te promene vodile ka prosperitetu i razvoju ove sredine od kojih Milikić kao najznačajnije navodi rešavanje višedecenijskih imovinsko pravnih odnosa nekih od zgrada od javnog značaja koje su sada u vlasništvu opštine Bor, ali i činjenicu da je funkcionisanje opštinskih preduzeća i ustanova podignuto na veći nivo.

“Danas imamo, moramo time da se pohvalimo, jedno od najboljih grejanja na teritoriji Srbije. Uspeli smo da delom smanjimo gubitke u javnom sektoru. To je veliki proces koji mora da traje najmanje godinu dana, ali za nas je bitno da danas naša velika javna preduzeća počinju da posluju sa smanjenjem gubitka”, istakao je Milikić.

Sumirajući 2017. on je naglasio da je i budžet za 2018. pored izražene socijalne note sa 170 miliona dinara, koliko je odvojeno za socijalna davanja, definitivno razvojni, jer sadrži i brojne kapitalne investicije. Pored uređenja gradske infrastrukture, predviđena su i asfaltiranja ulica i saobraćajnica, a na teritorijama seoskih mesnih zajednica i uređenje kompletnog vodovoda.
Najvažnije za Borane je i izgradnja novog obdaništa čime bi bio rešen višedecenijski problem nedovoljnog kapaciteta za prijem najmlađih sugrađana.

“Opština Bor će uvek voditi računa o svakom svom sugrađaninu bez obzira da li živi na teritoriji grada ili sela. Mislim da smo na pravom putu i siguran sam da ćemo u 2018. živeti mnogo bolje”, rekao je Aleksandar Milikić poželevši Boranima srećne i berićetne novogodišnje i božićne praznike.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here