Novogodišnji bazar u Boru [VIDEO]

U donjoj galeriji borskog Sportskog centra svoje proizvode izložili su mnogobrojni izlagači iz Bora i drugih opština u istočnoj Srbiji, a prazničnu atmosferu upotpunio je i Deda Mraz, sa kojim su se najmlađi posetioci družili i fotografisali.

Tema ovogodišnjeg bazara je „Dopuna novogodišnjeg paketića“, a u Turističkoj organizaciji Bor, koja je organizator bazara, kažu da su zadovoljni odazivom izlagača i brojem posetilaca manifestacie.

„Turistička organizacija Bor, pod pokroviteljstvom Opštine Bor želi da pomogne razvoj malih i srednjih preduzeća, starih zanata i novih zanata što i činimo organizacijom ove 2018manifestacije. Svaki posetilac može sebi kupiti dopunu novogodišnjeg paketića. A za najmlađe je 29. i 30. decembra organizovan dolazak Deda Mraza. Mališani se mogu fotografisati sa popularnim dekicom u vremenu od 15 do 18 časova. Tendencija je da ovaj Bazar narednih godina bude sve veći i da traje više dana“, kaže Mirjana Marić, v.d. direktora Turističke organizacije Bor.

„Opština Bor će i dalje podržavati manifestacije ovakvog karaktera, kao i razvoj i održivost malih i srednjih preduzeća. Našu podršku će imati i ljudi koji se bave izradom suvenira i starim zanatima, istakla je Jasmina Orlić“, zamenica predsednika Opštine Bor, prilikom otvaranja Novogodišnjeg bazara.

U ponudi su suveniri sa novogodišnjim motivima, predmeti ručne izdrade, šalovi, kape, ukrasi za jelku ali i med i pčelinji proizvodi, kao i proizvodi na bazi lekovitog bilja. Jednom rečju, posetioci bazara moći će ovih dana, u vremenu od 10 do 18 časova, da kupe i neki poklon za Novogodišnje i Božićne praznike.

 

„Dolazim iz Negotina, proizvodim licederska srca, koja se polako vraćaju u modu i uvek rado učestvujem na ovakvim manifestacijama“, kaže Ljubinka Trampa iz negotinske radionice „Slatka Bajka“

„Radim predmete tematski, sada sam izložila predmete od papira na temu Božića i Nove godine. Lepo je što je organizovan ovakav sajam i pozivam posetioce da dođu u što većem broju“, kaže Mirjana Stojković iz Bora.

„Ovom prilikom naše poljoprivredno gazdinstvo „Tomić“ nudi med i pčelinje proizvode poput propolisa. Paleta naših prozvoda je sve veća, pa i mi rado učestvujemo na ovakvim manifestacijama“, kaže Jasna Tomić iz Krivelja.

Ulaz za posetioce, kao i zakup štandova za izlagače su besplatni, a manifestacija traje do subote 30. decembra.

Novogodišnji bazar organizovan je pod pokroviteljstvom Opštine Bor, u saradnji sa Centrom za kulturu, Sportskim centrom, Zoološkim vrtom, ali i JKP „3. oktobar“ u Boru.