Narodna stranka: Bor ostaje bez sporta

Gradski odbor Narodne stranke u Boru održao je konferenciju za medije na kojoj je jedna od glavnih tema bio predlog izmene i dopune Plana generalne regulacije gradskog naselja Bor koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada Bora.

U saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke u Boru navodi se da se izmenom ovog Plana planira izgradnja višespratnica u pojedinim delovima novog dela grada, dok se na mestu fudbalskog stadiona „Rudar” predviđa izgradnja šoping mola, bez obrazloženja zašto se to radi u okviru sportskog kompleksa i zašto se ruši stadion.

„Da li je to rešenje ako imamo u vidu da Zaječar dobija novi stadion, da Kladovo gradi ogroman sportski kompleks? Bor, koji je nekada važio kao grad sa terenima, Savačom, danas ostaje bez sporta. Tome se moramo odupreti. Takođe, nema naznake gde će i da li će se izgraditi nova bolnica, toga nema u Planu generalne regulacije”, naglašava Dragan Marković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru i odbornik u Skupštini grada Bora.

Marković je dodao da najavljena toplana na sečku predstavlja „novi Skadar na Bojani”.

„Gradonačelnik je rekao da će sa 30 hiljada kubnih metara sečke ogrejati Bor. Ako u jednoj toni sečke ima pet kubika suve sečke vlažnosti do 20% možemo samo pretpostaviti koliko sečke treba da bi se Bor grejao. To je negde između 150 i 200 hiljada kubnih metara sečke. A još jedna od gorućih tema je i da li će drvna masa da se obezbedi i sa mesta novih rudnika”, kaže Marković.

On je takođe podsetio da se ništa nije govorilo o preseljenju Krivelja i rešenju problema ljudi koji žive u Brezoniku, Oštrelju, Slatini, Metovnici, Brestovcu i pozvao sve predstavnike opozicije da stanu u zajednički front na predstojećim lokalnim izborima.