NS: Boru su neophodni izbori

Povodom jučerašnjih dešavanja u Skupštini opštine Bor i smene predsednika opštine Srđana Marjanovića, Opštinski odbor “Nove Srbije” izdao je saopštenje za javnost.

Poštovani građani Bora, svedoci smo da se “cirkuska predstava” u borskoj Skupštini nastavlja. Zaista nam nije jasno da li se kraj ovoj agoniji vidi. Prosto je neverovatna činjenica da svi akteri ove žalosne skupštinske priče uopšte ne razmišljaju o svom gradu koji iz dana u dan tone sve dublje i dublje u dubiozu.

Posle jučerašnje sednice koja da nije žalosna bila bi krajnje smešna, oni i dalje razmišljaju o pravljenju neke nove-stare koalicije. Strašno da smo svedoci, da i ako su toliko puta za ovih godinu dana ispljuvali jedni druge, oni opet razmišljaju zarad golog opstanka na vlasti da ponovo pljunu na svoj obraz i opet zajedno sednu u tople opštinske fotelje, bez plana i programa. Verovatno će opet uslediti njihov raspad i sve tako u krug – dokle više?

Očito je da istrošene i iskompromitovane snage političkih partija koje su u skupštini nemaju snage da vrše vlast i provedu javna preduzeća i građane kroz krizna vremena. Sve su varijante isprobane i ništa im ne ide iz prostog razloga. Čim se formira vlast odmah na scenu stupaju ucene sitnih političara i sitnih duša i tako u nedogled.

Građani nemaju zaista više vremena za to. Ovim putem vas upozoravamo mi iz “Nove Srbije”:
Uvedite privremene mere, raspišite izbore, da građani dobiju ozbiljnu vlast, inače budite sigurni da ćete izazvati gradjanske nemire na čelu sa “Novom Srbijom” koja će se boriti na Novi Bor.